23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Fortjenesten skal indad vindes

I en hård konkurrencesituation kan dækningsbidraget godt komme lidt i klemme, og det skinner jo igennem på bundlinjen. Men det er bare ikke alt, der kan forklares med en hård konkurrence, der presser priserne. Der er nemlig også god aktivitet i markedet, og det betyder nok at lave og nok at regne på. Og det er faktisk en stabil udvikling, der har vist sig i de seneste par år, især da for byggeområdet.

Men konkurrencen er kommet for at blive, så det er med at indrette virksomheden til det. Det handler om effektiv logistik, minimering af spildtid på byggepladsen, at komme så tidligt med i projektet som muligt, da det giver mulighed for en bedre planlægning, og ikke mindst de rigtige kompetencer på opgaven.

Det er sagt og skrevet før, men det bliver det ikke lettere af. Man kan stadig finde utallige eksempler på ineffektive byggeprocesser. Og det er bemærkelsesværdigt, at den danske byggebranche til trods for højkonjunkturen med ganske få undtagelser, ikke er i stand til at tjene flere penge.

Brancheanalysen på de store danske byggevirksomheder, som Licitationen - Byggeriets Dagblad bragte i går, viser med al tydelighed, hvor svært virksomhederne har det med at komme over fem procent i overskudsgrad.

Det er især hos de store, den er gal. Jo større virksomhed burde betyde mere effektivitet og flere synergier, men sådan hænger det tilsyneladende ikke sammen. Det bliver i stedet til nogle kolosser på lerfødder, der ikke kan være fleksible og indrette sig efter markedsbehovene.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094