23948sdkhjf

Ekspert: Byggevirksomhederne tjener for lidt

Virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen får ikke nok ud af den nuværende højkonjunktur

"Højkonjunkturen afspejles ikke i indtjeningen i byggeriet".

Sådan lyder overskriften i "Byggeanalysen 2018", som blev udgivet i midten af september. Her analyserer Deloitte og Dansk Byggeri regnskaberne fra 3.385 virksomheder fra bygge- og anlægsbranchen.

Og selv om grundlaget dermed er bredere end analysen af de store byggeentreprenører i dagens udgave af Licitationen - Byggeriets Dagblad, så er konklusionerne enslydende:

Byggevirksomhedernes bundlinjer følger ikke med aktiviteten op.

Højt fokus på laveste pris
Og det er ikke godt nok, mener Thomas Frommelt, der som partner i Deloitte og ekspert i byggebranchen, er den ene part bag analysen.

- Indtjeningen i bygge- og anlægsbranchen er fortsat for lav. Årsagen er blandt andet stigende udgifter til materialer og stigende mangel på arbejdskraft, der giver stigende lønninger og medfører, at der takkes nej til opgaver. Samtidig har kunderne fortsat et højt fokus på laveste pris.

Vækst på over 10 procent
Hverken den manglende evne til at veksle omsætning til profit eller den truende mangel på arbejdskraft ændrer dog ved, at grundholdningen i branchen er positiv.

Faktisk tror knap tre af fem virksomheder (58 procent) på en forbedret indtjening, mens mere end hver anden (54 procent) regner med øget aktivitet. Det sidste endda i en grad, så hver fjerde virksomhed forventer toplinjevækst på mere end 10 procent, mens blot hver ottende regner med en nedgang i aktiviteten.

Læs ogsåDe store entreprenører laver mere og tjener for lidt og Overskuds-entreprenører giver opskriften på stærke bundlinjer

Artiklen er en del af temaet Byggeentreprenører.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14