23948sdkhjf

Dansk arkitekt kopierer engelsk landsby

Dorte Mandrup tegner nyt boligområde i nordsjællandske Hørsholm. Inspirationen er fundet i den typiske engelske landsby

Arkitektvirksomheden Dorte Mandrup A/S står bag udformningen af et nyt boligområde i Hørsholm i Nordsjælland.

Hannebjergboligerne ventes færdige i starten af næste år og skal etableres efter et mønster som typiske engelske landsbyer - med et grønt område som ramme.

Arealet kommer til at bestå af meget forskellige boligtyper, som skal give beboerne mulighed for både privatliv og offentlighed. Og dermed, hvis det står til arkitekten, henvende sig til mennesker med forskellige behov, på tværs af generationer.

Først blandt 13 indsendte
Hørsholm Kommune valgte Dorte Mandrups tegnestue blandt i alt 13 indsendte forslag.

De 25-30 boliger i bebyggelsen skal opføres i grønne omgivelser i nærheden af bronzealderhøjen Hannebjerg.

Dorte Mandrups ambition har derfor været at få bebyggelsen til at indgå optimalt i omgivelserne, og den er tegnet med blandt andet den traditionelle engelske landsby som forbillede.

- De engelske landsbyer er bygget op omkring et haverum med masser af frodighed og plads til både det intime og private og adgang til fællesskabet, siger Dorte Mandrup.

Der er samtidig stor forskellighed, og det har arkitekten - der blandt andet er kendt for tilbygningen til Vadehavscentret og Isfjordscentret i Illulisat - lagt vægt på.

- Det grønne er rammen omkring bebyggelsen, og derfor vil vi etablere et grønt hovedstrøg, som forbinder de to naturområder ved boligerne. Der skal det være trygt at færdes og lege for børnene. De skal billedlig talt kunne "blive væk" uden at det bliver farligt. Derfor vil vi etablere en række stier i det grønne, tilføjer Dorte Mandrup.

Lunde med frugttræer
Mellem stierne skal der blandt andet etableres små lunde med frugttræer, og nogle af boligerne får egne gårdhaver.

Andre får tagterrasser og overalt bliver det grønne centralt. Samtidig bliver boligerne opført i flere størrelser og med varieret indretning.

Vil fremme diversitet
- Vi ønsker, at boligerne skal henvende sig til både familier, par og enlige. Vi vil gerne fremme diversiteten og gøre op med monotonien. Derfor er der både et-plans huse og to-planshuse, og der er gårdhavehuse og rækkehuse, som alle er meget variabelt indrettet til forskellige behov. Vi ønsker at lægge op til en mangfoldighed, fortæller arkitekt Dorte Mandrup i en pressemeddelelse fra virksomheden.

Men midt i alt det sociale bliver boligerne dog indrettet og placeret, så man ikke indefra kan kigge ind i andres huse.

Alle boliger, med Hannebjerglund ApS som bygherre, bliver beklædt med teglspån på både tag og facader for at give et skulpturelt udtryk. Teglspån er et naturmateriale, der patinerer smukt, og ikke kræver nogen vedligeholdelse.

I forbindelse med et tidligere byggeri er grunden blevet planeret. Når det nye byggeri står færdigt, vil det tidligere terræn være genoprettet, så terrænet skråner, som det gjorde oprindeligt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125