23948sdkhjf

340 nye københavnerboliger skyder op

Efter 43 år med antikvitetshandel er byggeriet i fuld gang på Strandlodsvej på Amager

11 måneder efter det første spadestik fejrede Arkitektgruppen og NREP rejsegilde på den første del af Greensquare Garden med 340 lejeboliger på Amager.

Byggeriet, der opføres på Strandlodsvej 11B ved Amager Strand og Kløvermarken, er præcertificeret til DGNB Guld.

- Vi har alle et ansvar for at begrænse klimaforandringerne og ikke mindst i byggebranchen. Derfor er det vigtigt med DGNB Guld-certificeringen, som viser, at vi som udvikler, bygherre og entreprenør gør en indsats, udtaler adm. direktør Robin Feddern fra Arkitektgruppen i en pressemeddelelse.

Byggeriet opføres over tre etaper, og i juni næste år kan de første nye beboere flytte ind. De 340 boliger varierer i størrelse fra 50 til 121 kvadratmeter og får fra to til fem værelser. 25 boliger bliver almene. Foruden boliger kommer byggeriet til at rumme 370 kvadratmeter erhverv og en p-kælder med 198 p-pladser.

Navnet Greensquare Garden henviser til grundens tidligere ejer, antikvitetshandleren Green Square, som lå på adressen i 43 år. Greensquare rådede over 10.000 kvadratmeter bebyggelse, som forud for byggestarten blev revet ned. 3.000 tons knust tegl og 5.700 tons knust beton fra de gamle bygninger er genanvendt i det nye byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14