23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Udskudte betalinger trækker spor af konkurser

Der er travlt i byggeriet i denne tid og mange entreprenører og håndværksmestre oplever, at ordrerne nærmest vælter ind.

Det går så stærkt, at virksomhederne måske får sagt ja til for meget - for hvem siger nej-tak, når der er penge at tjene?

Men, det er der heller ikke - altså penge at tjene - på alle opgaver. Måske ender nogle opgaver ligefrem med at være tabsgivende. Det er lidt som at betale for at låne penge ud. Det er ikke rigtig nogen god forretning.

Desværre fokuseres der ofte nok mere på omsætning i byggeriet i dag end i indtjening. Det har allerede trukket et grimt spor af konkurser efter sig.

Virksomheder med stor aktivitet og omsætning må dreje nøglen, fordi indtjeningen og likviditeten ikke følger med.

Samtidig er der lige nu et usædvanligt hårdt pres på betalings- og værdikæden i byggeriet. Den manglende likviditet, som er opstået i kølvandet på, at mange ikke tjener penge på opgaverne betyder, at alle parter udskyder betalingerne.

Det er en livsfarlig situation, som kommer til at føre flere konkurser med sig.

Derfor er det vigtigere end nogensinde, at virksomhederne skaber overblik og får regnet opgaverne godt i gennem, så de kan sige nej-tak til opgaver, som kan ende med at give tab.

Risikovurderingen omfatter i øvrigt både den bygherre, du skal arbejde for ,og de virksomheder du skal arbejde sammen med på opgaven.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109