23948sdkhjf

Unikke studieboliger på vej i Aarhus

Et cirkelrundt byggeri i syv etager skal nu på den politiske dagsorden

Mandag behandler Magistraten i Aarhus Kommune et forslag om et nyt byggeri med plads til 95-100 studieegnede boliger på Frederiksbjerg. Og hvis planen godkendes til en tur i byrådet, skal den efterfølgende i offentlig høring.

Det er ejendomsudvikleren Mogens de Linde, der står bag projektet i samarbejde med arkitekterne Gjøde og Partnere.

Det markante runde byggeri får samme udtryk i farverne som de omkringliggende bygninger, men den runde form vil naturligt bryde med det mere klassiske og stringente udtryk på de eksisterende bygninger. 

- Jeg glæder mig over, at vi kan præsentere et byggeri med helt unik arkitektur og særligt henvendt studerende i et så attraktivt område. Det er meget sjældent, vi kan bygge nyt på denne måde på Frederiksbjerg, så jeg glæder mig meget til at se, hvad bygningen kan tilføre bylivet omkring Dalgas Avenue, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Byggeriet får adresse på Dalgas Avenue ved ASA’s boldbaner, hvor de grønne arealer akkompagneres af bygningens opholdsområder. Lejlighederne får altaner med front udad og ind i byggeriet. Mod syd trapper den runde form ned, og her etableres tagterrasser. Terrasserne forbindes af trapper og giver byggeriet liv, ikke kun på de private altaner, men også med fælles ophold i højden.

 Byggeriet er planlagt til syv etager med parkeringskælder under terræn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094