23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Medarbejderen er klogere end chefen

Effektivitet er i virkeligheden banalt. Forleden morgen passerede undertegnede en byggeplads til et parcelhus, hvor en håndværker stod med en mobiltelefon i hånden og sagde, at han manglede fem meter plastrør til noget gulvvarme. Det betød, at de to svende ikke kunne komme videre med gulvvarmen, før en af dem havde været afsted i en bil for at hente en ny rulle.

Det koster sammenlagt omtrent et par timer, og det går direkte af overskuddet. Og når så chefen brokker sig over at se sine biler holde på p-pladsen foran trælasten eller byggemarkedet, så skal han huske, at når han peger, så er der fire fingre der peger ind mod ham selv.

Produktivitet starter nemlig hos chefen, og er der noget han er i tvivl om, kan han bare spørge sine folk, for de ved udmærket hvor skoen trykker. Det er nemlig hjemme på kontoret at planlægningen skal ske, og de fleste erfarne folk ved udmærket, cirka hvor mange meter rør, der går til gulvvarmen i et hus.

Som det er fremgået af en undersøgelse hos firmaet Enemærke & Petersen, spildes ca. en fjerdedel af tiden på en byggeplads. Folk venter på hinanden, går i vejen for hinanden, eller der er noget, der slipper op.

Der er skrevet tykke konsulentmapper om problemer med produktiviteten, men hvis mappen bare bliver sat op i hylden, falder tingene hurtigt tilbage i den gamle gænge.

Men det er chefens ansvar, at der syder og bobler af aktivitet og effektivitet på byggepladsen. Og parcelhuset? Det bliver vel færdigt engang.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11