23948sdkhjf

Gebyrkaos og gratis byggetilladelser

Dansk Byggeri Hovedstaden kommenterer her det gebyrkaos, som i øjeblikket ses i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune

Erhvervsvenligheden fik et skub i den rigtige retning, da politikerne under budgetforhandlingerne besluttede at gøre det gratis for borgere og virksomheder at få en byggetilladelse. Jeg kan kun rose den beslutning, som jeg håber, er den første af flere erhvervsvenlige tiltag fra kommunens side.

Til gengæld er jeg fuld af underen over, at Teknik- og Miljøforvaltningen ved, at der i flere tusinde sager er blevet betalt for meget for byggetilladelsen, men alligevel kommer der ingen penge retur til alle dem, der har betalt for meget.

Hvis jeg ved en fejl har lavet en regning til en kunde, der viser sig at være for stor, så kan jeg ikke bare affærdige kunden med, at det er administrativt dyrt og besværligt at betale pengene tilbage. Hvis der skal være retfærdighed til, så kan kommunen ikke bare putte borgernes for meget betalte penge i egen lomme.

Containerpriser også for høje
Desværre er gebyret for en byggetilladelse ikke det eneste, som kommunen har haft problemer med at finde den rette pris på.

Også den pris, som byggevirksomheder og deres kunder har betalt for at få lov til at have en container til byggeaffald stående på gaden, har været for høj, og den er derfor nu faldet fra 152 kroner per døgn til 20 kroner per døgn.

Også når det gælder renhold af fortove, har gebyret været for højt, men her retter Teknik- og Miljøforvaltningen fejlen og betaler 18 millioner kroner tilbage til grundejerne. En træls administrativ opgave, men kommunen skal have ros for i det her tilfælde at gøre det eneste rigtige.

Jeg håber, at kommunen snart har fået ryddet op i det gebyrkaos, som vi har set indtil videre, og at det fører endnu flere erhvervsvenlige tiltag med sig, sådan som vi har set det med byggesagsgebyret.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141