23948sdkhjf

Herning-entreprenør skal bygge Slagelses nye campus

I 2019 får 2.000 studerende og 250 medarbejdere helt nye bygninger

Med ryggen til jernbanen i Slagelse og som nabo til Syddansk Universitet kan studerende på fire forskellige uddannelser se frem til et moderne og tidssvarende studiemiljø.

Professionshøjskolen Absalon offentliggjorde torsdag ved et pressemøde, at C.C. Contractor er valgt som totalentreprenør på et 12.700 kvadratmeter stort byggeri, der skal stå klar til indflytning i januar 2021.

Med som rådgivere er arkitektfirmaerne Cubo og Rønnow samt Marianne Levinsen Landskab. Rådgivende ingeniør er ÅF Buildings Denmark.

- Det er en vigtig milepæl i udviklingen af Campus Slagelse, vi passerer i dag. Vi glæder os til at sige velkommen til de mange nye studerende og medarbejdere, som får base i Slagelse, når Professionshøjskolen Absalons nye, flotte byggeri står klar i 2021. De bliver en del af et levende campusmiljø midt i byen, hvor studerende mødes på tværs af uddannelser i nye og kreative ramme, sagde borgmester John Dyrby Paulsen (A).

Byggeriet bliver 150 meter langt og opføres i flere niveauer med en række forskydninger for at sikre et levende udtryk. Bygningen indrettes åbent, og udendørs vil man møde grønne områder og terrasser i niveauer. Parkeringsarealerne samles under jorden i den vestlige ende af huset.

I dag ligger Absalon i Slagelse med pædagog-, sygeplejerske- og socialrådgiveruddannelserne i ældre bygninger et stykke væk fra stationen. Med det nye campusbyggeri rykker uddannelserne helt ned til perronen, og samtidig flytter Absalons ernærings- og sundhedsuddannelse fra Sorø til Slagelse i nye faciliteter sammen med direktionen og fællesfunktionerne, som i dag også har til huse i Sorø.

I de kommende måneder arbejdes der med brugerinddragelse af såvel studerende som medarbejdere, så indretningen svarer bedst muligt til de behov, brugerne af campus skal have opfyldt. Denne proces ledes af Rønnow Arkitekter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157