23948sdkhjf

Typehusfirmaernes skjulte konkurrent er i vækst

Andelen af hurtige salg stiger på boligmarkedet, hvor gennemsnitsprisen har rundet en milepæl

Når landets husbyggere vurderer konkurrencesituationen, er det ikke nok at skele til kollegaerne i branchen.

For selv om nybyggeriet af boliger efter alt at dømme stiger, er der ingen tvivl om, at aktiviteten på markedet for "brugte" huse lige nu buldrer af sted.

Ifølge nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for juli er priserne på huse steget i to ud af tre af landets kommuner det seneste år. Boligpriserne er dermed steget hvert år siden 2011, så gennemsnitsprisen sidste år rundede 2 mio. kr.

Og priserne står ikke foran et fald i 2018. Tværtimod vil de stige yderligere, forudser Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk:

- Ser vi på tal for første halvår af 2018, er gennemsnitsprisen allerede steget med cirka 75.000 kroner i forhold til sidste år. Senest så vi i årets syvende måned, at kvadratmeterprisen for første gang i 2010’erne rundede 14.000 kroner, så gennemsnitsprisen på huse vil stige yderligere.

2018 bliver bedste år
Samme holdning har Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home-kæden:

- Hvis de nuværende takter fortsætter året ud, så bliver 2018 det bedste år for husejerne i dette årti, siger han med henvisning til, at hussalget fra januar til og med juli i år ligger tre procent højere end i 2017.

Og imens priserne stiger, falder liggetiden. Således er andelen af huse, der sælges på under en måned, fordoblet i løbet af bare fem år, så hvert fjerde hus (23 pct.) nu bliver solgt i løbet af de første 30 dage på markedet.

Læs også: Typehusgiganter sælger stadig flere huse

Læs hele brancheanalysen: Husbyggernes indtjeningsfest er slut

Artiklen er en del af temaet Husbyggere.

Læs mere om: Home
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172