23948sdkhjf

Her er de store typehusbyggeres nye forretningsområde

Rækkehuse er det nye sort blandt landets store husbyggere, som i stigende grad kaster sig ind på markedet for projektbyggeri i jagten på højere og mere stabil omsætning.

- Det er et område, vi går hårdt ind på fremadrettet. Der er mange investorer i markedet med jord, så selv om vi ikke tidligere har gjort så meget ud af B2B-sporet tidligere, er det noget, vi har tænkt os at gøre mere ved fremover, siger Martin Ravn-Nielsen, direktør i HusCompagniet i Danmark, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

De gode tilbud er væk
Landets største husbygger følger dermed i sporene på flere af de store kollegaer. Eurodan-huse ansatte sidste år Torben Brix som projektdirektør med ansvar for en satsning på rækkehuse, mens Danhaus nu også fokuserer indsatsen på rækkehuse og projektbyggerier yderligere.

Læs brancheanalysen: Husbyggernes indtjeningsfest er slut

Det kridter banen op for en øget konkurrence i et marked, hvor der bliver længere mellem mulighederne for at lave en god handel. Det mener salgschef Morten Boye Bertelsen fra Lind & Risør.

- Vi har været privilegerede gennem en årrække, fordi vi har haft midlerne til at satse på rækkehuse. Det har flere af de andre også nu, og det kan vi godt mærke. Tiden, hvor man kunne få et godt projekt billigt, er slut. Konkurrencen er hård, mange tager store chancer og er villige til at give meget for projekterne - så det er blevet sværere at komme til fadet, siger han.

Og selv om Morten Boye Bertelsen har en formodning om, at markedet måske allerede har toppet, understreger han, at fordelene ved rækkehuse er flere.

Nemmere at styre
- Rækkehusene er ikke den store belastning, for de bliver bygget uanset om vi har solgt dem på forhånd eller ej. Enfamiliehusene popper derimod ind hele tiden, så de er sværere at regulere, og derfor er det nemmere at styre byggeri af rækkehuse end enfamiliehuse.

Samme holdning lyder fra Danhaus, som fremover vil satse endnu mere på rækkehuse og projektbyggerier ved samtidig at droppe de store og individuelt designede enfamiliehuse.

- Vi bruger alt for meget tid og energi på at bygge store og håndtegnede huse. Det tager måske en måned for os alene at tegne specifikationer til et fritliggende hus til syv mio. kr. På samme tid kan vi tegne et projekt på 50 huse, og det synes jeg, at vi - sammen med vores produktion - er bedre gearet til, konstaterer direktør Johannes Wøldike Schmith.

Læs brancheanalysen: Husbyggernes indtjeningsfest er slut

Artiklen er en del af temaet Husbyggere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203