23948sdkhjf

Svindeldømt byggefirma får bøde på 10 mio. kr.

Samtidig skal direktøren to år i fængsel, lyder afgørelsen fra Østre Landsret, som sætter punktum for en af de største svindelsager i byggebranchen.

Det svindeldømte byggefirma Our House skal betale en skattebøde på 10 mio. kr. Samtidig skal tidligere direktør, Ole Bohn, to år i fængsel.

Det fastslog Østre Landsret – ifølge Fagbladet 3F – onsdag middag i en sag, der tog sin begyndelse for fem år siden.

Her anklagede fagforbundet 3F virksomheden Our House for systematisk at snyde sine polske ansatte for løn. Det førte i foråret 2014 til den største dom nogensinde i en sag om udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft inden for byggeriet, da en faglig voldgift ved Arbejdsretten pålagde Our House at efterbetale 18,8 mio. kr. til de 65 polske ansatte.

Byrettens dom blev stadfæstet
Da virksomheden – som på tidspunktet omkring dommen skiftede navn til Ejendomsrenovering af 2009 A/S – ikke kunne betale bøden, indgav 3F en konkursbegæring, som blev afsluttet med en opløsning af virksomheden i oktober 2015.

Under den efterfølgende konkursbehandling fik boets kurator øje på flere suspekte forhold, der førte til, at der blev indgivet anmeldelse mod selskabets direktør og bestyrelsesformand for moms- og skattesvindel.

Læs mere om sagen her:
Par bag byggefirma skal betale 10 mio. kr.

Det førte i efteråret 2017 til en dom ved Retten i Helsingør, som pålagde tidligere direktør Ole Bohn og hans samlever, Ann Dorte Adamsen, at betale 10 mio. kr., mens de blev frataget retten til at lede virksomhed i de næste tre år med en såkaldt konkurskarantæne.

Mindre end to uger senere kom det frem, at parret havde valgt at anke sagen til landsretten, der altså valgte at stadfæste byrettens afgørelse.

Fagbladet 3F har forgæves forsøgt at få en kommentar til dommen fra de dømte via forsvareren i sagen.

Dommen kort fortalt:

Ole Bohn, der var direktør i Our House, skal betale en bøde på 7,43 millioner kroner for skatteunddragelse og momssvindel. Samtidig idømte landsretten Ole Bohn to års ubetinget fængsel.
Ole Bohns partner, Anne Dorte Adamsen, skal betale en bøde for skattesvindel på 2,94 millioner kroner. Samtidig fik hun en dom på et års betinget fængsel og 200 timers samfundstjeneste.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11