23948sdkhjf

Milliardprojekt i Hillerød klar til udbud

Det handler om pris, men i høj grad også om erfaring, siger projektdirektør

Projektorganisation Nyt Hospital Nordsjælland er nu klar til at udbyde byggeriet af det kommende hospital til 4,5 mia. kroner.

Første fase er prækvalifikation af hovedentreprenører, og her har Nyt Hospital Nordsjælland valgt at satse på tidlig inddragelse.

Konkret er udbudsmodellen delt op i to faser i en hovedentreprise, hvor byggemodning og kælderkonstruktioner påbegyndes samtidig med, at projektmaterialet færdiggøres og fagentreprenører vælges.

Udbudsstrategien er testet på væsentlige danske og udenlandske entreprenører via tekniske markedsdialoger. Nu er det afgørende for Nyt Hospital Nordsjælland at finde den rette hovedentreprenør:

- Prisen vil selvfølgelig være afgørende for valget. Men det handler i høj grad om at finde en entreprenør med en erfaren organisation og et solidt økonomisk fundament, der kan håndtere et så stort byggeri som vores. Vi er klar til at vælge en hovedentreprenør, der forstår og deler vores visioner, og som kan sikre kvaliteten af det ambitiøse byggeri. Derfor søger vi også en samarbejdspartner, som arbejder med moderne teknologi under udførelsen og som har bevist sin evne til at styre store projekter og håndtere de risici, som store byggerier ofte møder undervejs, siger projektdirektør Henrik Schødts i en pressemeddelelse.

Byggemodningen er i fuld gang, mens selve byggeriet forventes at starte op i løbet af første halvår 2019. Udbudsbekendtgørelsen sendes ud den 7. september.

- Vi har taget ved lære af andre offentlige byggerier i tilrettelæggelsen af vores proces. Vi ønsker at sikre tilstrækkelig tid til at byde på opgaven og gennemføre forhandlinger. Vi går benhårdt efter at få en udførelsestidsplan, der holder, og i den forbindelse er det afgørende, at projektmaterialet er gennemarbejdet. Derved er håbet, at vi får et bedre byggeri i den sidste ende og ikke mindst en bedre byggeproces for alle parter, siger Henrik Schødts.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157