23948sdkhjf

Jyllingehallerne fejrer genåbning

Halkomplekset er nu stort set helt oppe at køre igen efter en ødelæggende brand tilbage i juli 2014

Aktører i projektet

Bygherre: Jyllingehallen Amba
Bygherrerådgiver: PP Consult A/S
Arkitekt: Cornelius + Vöge ApS
Ingeniør: Stokvad Rådgivende Ingeniører A/S, Steensen & Varming A/S
Byggeleder: Mangor & Nagel Arkitektfirma A/S
Storentreprenører: Svend Aage Christiansen A/S og JS Ventilation A/S

I weekenden er Jyllingehallernes genåbning blevet markeret.

Talerstolen blev blandt andet besøgt af bestyrelsesformand for Jyllingehallerne, Lars Lindskov.

- Som Fugl Phønix har Jyllingehallerne rejst sig af asken - og fremstår nu større, flottere og mere funktionel end nogensinde før. Og når vi siger rejst sig af asken. Så er det jo helt bogstaveligt, fortæller han blandt andet.

Halkomplekset blev ramt af en brand tilbage i juli 2014. Det skete under tagarbejde i forbindelse med et energirenoveringsprojekt, og siden er der blevet arbejdet på at rejse nye haller på de gamles fodaftryk.

- Med fire års strabadser, lidt budgetoverskridelse og en lille forsinkelse står vi nu ved en mærkedag, fortsætter Lars Lindskov, der ønsker lokalsamfundet tillykke med det nye samlingssted.

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad fortæller han, at arbejderne på bygningerne har været udbudt til knap 70 mio. kr., men at regningen løber op i cirka 80 mio. kroner.

Dertil kommer 10 mio. kr. til den sodskadede svømmehal, som forsikringsselskabet har stået for.

Blandt årsagerne til fordyrelsen er flere udgifter til at bygge gammelt sammen med nyt, fortæller bestyrelsesformanden, der desuden påpeger, at der har været "knald på" i byggeriet i perioden, og at man eksempelvis har måttet vente på materialer.

Der har været prioriteret en etapevis åbning af faciliteterne, men begivenheden i lørdags markerer den fulde åbning, selvom der fortsat mangler småarbejder.

- Der går nok et par måneder før alt er på plads, siger Lars Lindskov, der betegner de seneste fire år som en energimæssig og økonomisk rutsjebanetur.

Stort kompleks
Det er virksomheden Cornelius + Vöge ApS, der har slået stregerne til det nye halkompleks.

- Jeg glæder mig til at se, hvordan I tager rummene i brug, fortæller arkitekt Nanna Vöge fra talerstolen.

Jyllingehallerne består i dag af en foyer med et cafeteria doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, en stor hal med plads til 400 tilskuere, en mindre sal samt et fitness- lokale i to etager.

Dertil kommer nye omklædningsrum, et stort depotrum, en første sal med selskabslokale, administration samt kontorer og mødelokale foruden en multihal og en svømmehal.

Læs mere: En af de værste dage i nyere tid i vores lokalsamfund

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125