23948sdkhjf

Bestyrelsesformand om branden: En af de værste dage i nyere tid i vores lokalsamfund

I sin tale til markeringen af Jyllingehallernes genåbning fortæller Lars Lindskov om sin oplevelse af den ødelæggende brand tilbage i juli 2014. Læs hans historie her

Onsdag den 9. juli 2014 går over i historien som en af de værste dage i nyere tid i vores lokalsamfund.

Jeg havde været på arbejde på mit Aarhus-kontor hele onsdagen og var netop ved at køre ombord på Mols-Linjen, da min telefon lidt før kl. 18 går amok.

Jeg aner ingenting om nogen brand - og normalt ville jeg ringe til halinspektør Claus Larsen for at høre, hvad der er op og ned i rygterne.

Men Claus er netop kort tid før lettet med et fly og er på vej i 10 kilometers højde over Atlanterhavet for at tage på sommerferie i USA med sin familie. Så jeg får fat på min næstformand Ole Gylling, der er på stedet og kan fortælle om udviklingen på Planetvej.

Jo, det ryger lidt, men de første brandbiler er på stedet. Udviklingen overvåges. Indsatslederen på stedet mangler plantegninger over bygningerne.

Jeg ringer fra færgen til vores rådgivende ingeniør Poul Poulsen fra PP Consult, der gennem mange år har været hallernes faste samarbejdspartner - og blandt andet forestod opførelsen af multihallen, som vi indviede i 2002.

Poul finder tegningerne i sin reol - og løber til Planetvej, hvor han kan fortælle brandfolkene, hvordan konstruktionen er i de enkelte bygningskroppe.

Ilden står i lys lue
I mellemtiden er jeg på vej over Kattegat og har gang i samtaler med medier, borgere, Ole, indsatslederen - og mange andre. Det er den længste tur fra Aarhus, jeg nogensinde har tilbagelagt. Og samtidig en af de hurtigste.

Lidt før 21 lander jeg på Planetvej.

Godt tre timer efter de første gnister får fat i isoleringen under tagpappet - og knap tre timer efter, at 112-alarmen går til brandvæsenet - står ilden i lys lue.

Brandbiler fra det meste af Sjælland er tilkaldt - og efterfølgende får jeg at vide, at der er over 70 brandfolk og flere end 20 udrykningskøretøjer, der deltager i slukningsarbejdet. Imponerende.

Mens ilden raser, reddes rekvisitter og ting ud af bygningerne - og mange lastbiler kører om natten adskillige tons udstyr til et depot et sted i hovedstadsområdet, der hurtigt bliver stillet til rådighed af vores forsikringsselskab.

Om natten får vi ikke sovet meget. Næste morgen besigtiger vi de sørgelige rester.
Kilde: Uddrag af bestyrelsesformand Lars Lindskovs tale fra genåbningen af Jyllingehallerne. Talen er sendt til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Læs mere om hallen: Jyllingehallerne fejrer genåbning

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157