23948sdkhjf

Spektakulært byggeri forsinkes et år

Kalenderen kommer til at vise 2019, før hovedentreprenøren KJ Greenland kan gå i gang med byggeriet af Ilulissat Isfjordscenter i Vestgrønland.

Det oplyser Realdania, der er en af projektets partnere, i en pressemeddelelse.

Ilulissat Isfjordscenter

Det kommende formidlingscenter ved Ilulissat skal styrke turismeudviklingen i området og formidle det spektakulære områdes historie, udvikling og betydning og bl.a. fortælle om klimaforandringernes betydning.

Isfjordscentret, som er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter, forventes at få omkring 25.000 besøgende om året.

Partnerskabet bag centret er Grønlands Selvstyre, Avannaata Kommunia, Realdania og Nordea-fonden. Realdanias datterselskab Realdania By & Byg er bygherre.   

Dorte Mandrup Arkitekter vandt for to år siden en stærkt besat international konkurrence om projektet, og dengang var det planen, at byggeriet skulle indledes dette forår.

Men tilpasningen af projektet samt den efterfølgende detailtegning og -beregning har taget længere tid end forventet. Desuden har det ikke været muligt at få bygningens bærende stålkonstruktioner produceret og sendt til montering i år.

- Ilulissat Isfjordscenter har en kompleks og udfordrende bygningsgeometri. Og når man bygger nord for polarcirklen, er det altid forbundet med risici og korte byggesæsoner på grund af klimaet, siger adm. direktør i Realdania By & Byg, Peter Cederfeld, der kalder beslutningen svær, men nødvendig.

Avannaata Kommunia har siden 2017 været i gang med byggemodningen, og i foråret 2019 begynder selve byggeriet. Det forventes, at Isfjordscentret i Ilulissat står klart til indvielse i oktober 2021.

- Vi har en positiv dialog med totalrådgiver Dorte Mandrup og bygherre Realdania By & Byg om tilretningerne i projektet, så vi kan være klar til byggestart i 2019, udtaler direktør Karl Jensen fra KJ Greenland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127