23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Jobcentre skal være deres ansvar bevidst

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Sidste uge bød på historien om det lokale jobcenter i Odense, som har forsøgt at fastholde tre malere i aktiveringssystemet på trods af, at de egentlig selv havde fundet helt almindeligt arbejde. I stedet kontaktede jobcentret virksomhederne og gjorde dem opmærksom på mulighederne for brug af jobtilskud - og dermed en fastholdelse af malerne i ledighedsstatistikkerne.

Uafhængigt af denne sag har Dansk Byggeri og fagforbundet 3F nu indgået en aftale, hvor 3F stiller sin jobformidling til rådighed for virksomhederne, mens Dansk Byggeri omvendt skal udbrede kendskabet til den. For i en tid med stor mangel på kvalificeret arbejdskraft har virksomhederne brug for alt den hjælp de kan få i jagten på ansatte.

Sagen fra Odense og den nye aftale mellem Dansk Byggeri og 3F er et vink med en vognstang til jobcentrene om, at de overhovedet ikke gør deres arbejde godt nok. Jobcentrene burde jo om nogen stå klar til at guide ledige murere, tømrere og struktører videre til virksomhederne. Men i stedet må virksomhederne gå uden om den kommunale aktiveringsindsats og søge andre veje for at skaffe ansatte nok. Og at et jobcenter ligefrem forsøger at fastholde en ledig i et løntilskudsjob skriger til himlen. For det er ikke bare illoyalt over for den enkelte ledige - det er også en vanvittig måde at bruge offentlige kroner og øre på.

Jobcentrene bør i stedet vågne op og i langt højere grad blive en aktiv medspiller i beskæftigelsesindsatsen og hjælpe de virksomheder, som i høj grad mangler kvalificeret arbejdskraft.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235