23948sdkhjf

Nordjysk entreprenør henter tidligere AaB-chef

Henriksen & Madsen A/S har brug for overordnet styring efter flere år med vækst, som har løftet entreprenørvirksomheden op gennem divisionerne

Henriksen & Madsen A/S opruster på direktørposten med en profil fra sportens verden.

Det sker med ansættelsen af den tidligere AaB-direktør, Stephan Schors, i en nyoprettet stilling som administrerende direktør for den nordjyske entreprenørvirksomhed.

– Vi har brug for en person, der kan styre økonomien og sætte en dagsorden. Kort sagt skal vi bruge en, der kan styre forretningen, siger Lars Madsen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Brænder for det byggefaglige
Han ejer entreprenørvirksomheden fra Løgstør i kompagniskab med Poul Erik Henriksen. De to ejere præsenterer sig helst som murermestre, og det er ikke tilfældigt. Både Lars Madsen og Poul Erik Henriksen brænder nemlig mere for det byggefaglig end det administrative arbejde.

– Vi vil hellere bruge tiden på byggeri og kunder. Vi er byggefagfolk, og det vil vi gerne blive ved med at være. Derfor mangler vi en til at styre økonomien og sætte en retning for selskabet. Det er ikke nok i dag bare at gøre, som vi plejer, siger Lars Madsen.

Han henviser til, at Henriksen & Madsen A/S over de seneste års er gået fra at være en stor virksomhed i segmentet af små virksomheder til at være en lille virksomhed blandt de mellemstore virksomheder. Med et billede fra fodboldens verden kunne man sige, at entreprenørvirksomheden er rykket fra serie- til divisionsfodbold.

Konkret beskæftiger Løgstør-virksomheden i dag mere end 100 ansatte, og med en ambition om at satse endnu mere på hoved- og totalentrepriser, står organisationen foran store udfordringer.

Ser frem til mere indflydelse
Det scenarie var ikke svært at sælge til Stephan Schors, som efter en håndfuld år i fodboldens verden var klar på nye udfordringer.

– Jeg havde en god og lærerig tid i AaB, men jeg ser også frem til at prøve kræfter med en branche, hvor jeg selv har mere indflydelse på, hvordan tingene udvikler sig. Henriksen & Madsen har et virkelig godt navn og rygte, og det skal vi værne om. Men der er ingen tvivl om, at jeg ser potentiale for forbedringer flere steder, siger Stephan Schors til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han har brugt tiden på at forstå både virksomheden og branchen bedre at kende, efter han formelt tiltrådte stillingen fredag.

Og selv om det endnu er for tidligt at åbne op for strategiplaner og vækstmål, så er den tidligere Superliga-boss ikke i tvivl om, hvad han først og fremmest skal måles på.

– Det er regnskabet. Jeg skal sørge for, at vi bliver endnu bedre til at tjene penge, så vi indfrir det store potentiale, virksomheden uden tvivl har, fastslår Stephan Schors.

Hovedsæde i Løgstør
Henriksen & Madsen har i gennemsnit tjent i underkanten af 3 mio. kr. efter skat i løbet af de seneste fem regnskabsår, hvor omsætningen er steget støt til et niveau på mellem 150 og 200 mio. kr. i dag.

Virksomheden – der især beskæftiger sig med beton- og murerarbejde samt jord- og kloakarbejder – har sit hovedsæde Himmerlandsvej i Løgstør, hvor også søsterselskabet HMN Entreprenøren har hjemme.

Overraskende fyring fra AaB
Det kom som et chok for de fleste i fodboldens verden, da Superliga-klubben AaB midt i marts meddelte, at direktør Stephan Schors var blevet fyret.

Stephan Schors var således manden bag en succesfuld turnaround hos Superliga-klubben, som efter flere underskudsgivende år kunne levere positive resultater i perioden fra 2014 til og med 2017.

– Tiden er kommet til et øget fokus på udvikling af de kommercielle indtægter i AaB A/S, og vi søger derfor en ny administrerende direktør med sådanne kompetencer, lød begrundelsen fra den daværende bestyrelsesformand, Finn V. Nielsen, som i øvrigt roste Schors for at have haft ”en væsentlig rolle i genrejsningen af AaB som en økonomisk troværdig virksomhed”.

Samme opfattelse har store dele af omverdenen haft. Ifølge Licitationen - Byggeriets Dagblads oplysninger har Stephan Schors ikke manglet jobtilbud siden afskedigelsen, som han dog ikke ønsker at fokusere mere på i forbindelse med branche- og jobskiftet til Henriksen & Madsen A/S.

– Jeg søgte ikke jobbet i AaB for at få den opmærksomhed, der fulgte med. Så jeg regner ikke med, at jeg kommer til at savne den, siger Stephan Schors, der beskriver sig selv som både struktureret og professionel samt kreativ og idérig med et godt øje for både det økonomiske fundament og den kommercielle udvikling.

Superliga-klubben AaB har i øvrigt endnu ikke sat navn på Stephan Schors’ efterfølger som direktør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171