23948sdkhjf

Seniorer i Værløse er vilde med andelsboliger

Gammelt posthus i Nordsjælland rives ned og erstattes af lejligheder, café og sundhedscenter til 175 mio. kroner

Om lidt over halvandet år kan 38 familier flytte ind i nybyggede andelsboliger i Værløse Bymidte på en grund, hvor der lidt endnu ligger et tidligere posthus.

Det fortæller advokat Allan Thomsen fra advokatfirmaet HansenThomsen. Han har udviklet projektet A/B Posthuset sammen med sin advokatkollega Frank Hansen samt Høpner Projects og Urban Agency.

- Projektet har været undervejs et års tid, og vi forventer, at forslaget til lokalplan - som vi har drøftet med kommunen - bliver godkendt 30. maj og sendt i høring over sommeren. Formentlig bliver den endelige lokalplan vedtaget til august, og så går vi i gang med nedrivningen af posthuset til september og har forventet indflytning i januar-februar 2020, siger Allan Thomsen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han anslår den samlede projektsum til 175 mio. kroner. Beløbet omfatter 38 andelsboliger med store altaner/terrasser, p-kælder, en café og 1.000 kvadratmeter lokaler, som formentlig skal huse et sundhedscenter.

A/B Posthuset

  • Projekt på posthusgrund i Værløse
    Bymidte
  • 38 andelsboliger, cafe, sundhedscenter
    og p-kælder
  • Projektsum: 175 mio. kroner inklusive nedrivning af posthus
  • 5.000 kvm fordelt på 6 etager + kælder
  • To tredjedele af boligerne reserveret med 25.000 kroner i indskud
  • Forventet byggestart september 2018, indflytning januar-februar 2020

Populært hos seniorer
Mens tre nye andelsprojekter på Grønttorvet i Valby har appelleret ret bredt, for eksempel til børnefamilier, så har gruppen af interesserede i Værløse været mere homogen.

- Vi har ikke sigtet efter seniorer, men sådan har det udviklet sig. Stort set alle er seniorer, som vil sælge deres hus og flytte til noget, som ikke kræver så meget arbejde at holde. De stiller også krav og vil for eksempel ikke nøjes med en lille altan på seks kvadratmeter, så de fleste boliger får noget større altaner eller terrasser. Boligerne bliver treværelses, som oplever stor efterspørgsel, siger Allan Thomsen.

De mindste lejligheder bliver på 75 kvm, mens de tre største får hele 190 kvadratmeter.

To tredjedele af boligerne er allerede reserverede, og de kommende beboere har ikke blot skrevet sig på en liste, men også indbetalt 25.000 kroner.

Hovedparten af de interesserede forventer at lægge et ekstraordinært stort indskud, ofte finansieret af et forventet hussalg i nabolaget. 

Læs også: Projektudvikler skræddersyr lånemodel til seniorer

Artiklen er en del af temaet Andelsboliger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11