23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Regering bør lytte til valutafonden

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Dansk økonomi er i massiv fremgang. Sådan har vurderingen lydt fra både regering, Nationalbanken og flere interesse- og brancheorganisationer gennem flere måneder. Og senest er Den Internationale Valutafond (IMF) ude med sin bedømmelse af dansk økonomi, som fonden kalder robust.

Den peger dog også på, at yderligere initiativer kan øge arbejdsudbuddet og produktiviteten. Nok så vigtigt for bygge- og anlægsbranchen er der ifølge valutafonden behov for investeringer i infrastruktur for at løfte væksten og produktiviteten. Det vil eksempelvis lette presset på huspriserne, fordi spildtiden i trafikken kan mindskes, og dermed sikre bedre muligheder for bosætningen omkring hovedstaden.

Fondens anbefalinger harmonerer ganske godt med en ny analyse fra Incentive, der konkluderer, at samfundet er godt tjent med de store infrastrukturprojekter som for eksempel Storebæltsbroen, Motorring 3 og motortrafikvejen fra Holbæk til Vig i Odsherred.

Projekterne øger nemlig både mobiliteten, så folk vil arbejde længere væk fra deres hjem, ligesom virksomhederne får nemmere ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Sidstnævnte er nok så vigtig, hvis produktiviteten herhjemme skal øges.

Forhåbentlig tager regeringen så også anbefalingerne fra Valutafonden alvorligt og tør satse på de store infrastrukturprojekter.

Ja, de er dyre, men på sigt vil projekterne som oftest tjene sig selv ind til gavn for både borgere og erhvervsliv. Og i sidste ende dansk økonomi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.046