23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Udflytning skal ikke ramme erhvervslivet

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Når en virksomhed betaler 14.200 kr. i gebyr for at få behandlet en ansøgning hos Miljøstyrelsen, burde den forvente en hurtig sagsbehandling. Men med den aktuelle udflytning af Miljøstyrelsen fra København til Odense er tingene ikke just normale hos styrelsen. For som Licitationen - Byggeriets Dagblad skrev i går, samler ansøgningerne støv hos Miljøstyrelsen på trods af, at sagsbehandlingstiden højst må tage 30 dage. Primært fordi Miljøstyrelsen har været ramt af massive opsigelser fra nøglemedarbejdere, der ikke vil flytte til Odense.

Den lange sagsbehandlingstid betyder eksempelvis, at virksomheden Sten og Grus Prøvestenen må sige nej til kunder, der skal have sendt farligt affald ud af landet.

Ifølge miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V) er den lange sagsbehandling "små bump på vejen, når man flytter en styrelse". Det er en holdning lidt ude af trit med virkeligheden, for sådan ser virksomhederne nok ikke på det, når det risikerer at koste dem på top- og bundlinje. Og ser man overordnet på det rummer manglende sagsbehandling jo også et større forureningsaspekt, fordi farligt affald ikke kan behandles ordentligt.

Udflytningen af statslige arbejdspladser skal ifølge regeringens intentioner skabe arbejdspladser i hele landet. Men lige nu rammer kaosset i Miljøstyrelsen virksomhederne på omsætning og indtjening, hvilket i sidste ende kan koste arbejdspladser. Udflytningsplanen bør ikke ramme virksomhederne, og det ansvar bør både Miljøstyrelsen og regeringen leve op til og rette op på sagsbehandlingstiderne. Jo før jo bedre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125