23948sdkhjf

Tre rådgivere på plads i stort Vestegns-projekt

Op mod 2.000 boliger er på tegnebrættet i Kirkebjerg i Brøndby. Nu skal der designes en udviklingsplan.

Brøndby Kommune er kommet et stort skridt nærmere en udviklingsplan for Kirkebjerg, der skal omdannes fra erhverv til moderne boligområde.

Det sker med valget af tegnestuen Vandkunsten som hovedrådgiver samt Urban Creators og Sadolin & Albæk som rådgivere på henholdsvis parkering og økonomi.

- Vandkunsten har stor erfaring med omdannelse af eksisterende byområder også ældre erhvervsområder. De har god forståelse for den kompleksitet, der ligger i at arbejde med et område med mange grundejere og eksisterende byggerier. Kendetegnet er også, at de kan stille rammer op, som sikrer et boligbyggeri, hvor mennesket er i centrum, skriver Brøndby Kommune på sin hjemmeside.

Helhedsplanen skal afløse den nuværende plan fra 2009, der har som sin forudsætning, at der bygges en stor del kontorerhverv. Nu vil kommunen i stedet imødekomme ønsker fra udviklere, der vil bygge boliger i området.

En særlig problematik i Kirkebjerg er organisering af parkering i området. Kommunalbestyrelsen ønsker så få biler på terræn som muligt, og her får Filip Zibrandtsen fra Urban Creators til opgave at komme med bud på løsninger, der er ”realistiske i forhold til bygherres økonomi”.

Kommunen har også tilknyttet Ole Hjort fra Sadolin & Albæk, der skal belyse, om konkrete løsningsforslag er økonomisk realistiske samt om der kan udvikles modeller, der giver et økonomisk incitament til at vælge kvalitative løsninger for den enkelte bygherre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141