23948sdkhjf

BIM er ikke længere kun for eksperterne

Hos entreprenørvirksomheden Züblin er BIM.5D på få år blevet en integreret del af hverdagen – såvel i tilbudsfasen som under planlægning og udførelse.

- Når folk tidligere talte om BIM.5D, blev det hurtigt meget teknisk, og vi brugte en del energi på at retfærdiggøre brugen af BIM.5D. Det har ændret sig, fortæller BIM Manager Asbjørn Shannon.

Hvad er BIM 5D?

BIM står for Building Information Modelling. I entreprenørbranchen kaldes det ofte VDC (Virtual Digital Construction), men hos Züblin har man valgt betegnelsen BIM 5D, som generelt anvendes i hele den internationale koncern.

På den måde favnes de tre BIM-elementer: 3D-modellering til visualisering af projekterne, 4D-simulering af udførelsen til tidsplanlægning og 5D-kalkulation af mængdeberegning og projektøkonomi.

Han oplever i stigende grad, at medarbejderne i produktionen selv kommer og beder om at få en tablet i hånden for at få adgang til de digitale modeller.

Tidligere skulle de ind på byggekontoret, hver gang de skulle have fat i tegninger, og de var aldrig helt sikre på, at de havde den nyeste version.

I dag er det hele samlet i skyen, og tegningsmaterialet ligger altid ajourført på medarbejdernes tablets og telefoner. Det betyder, at få sekunder efter, at tegningerne er opdateret, arbejder alle efter den nyeste version.

Derfor er det ikke kun entrepriseledere, der bruger tablets i Züblin. Det er i lige så høj grad formændene, der har gavn af at have de digitale værktøjer lige ved hånden.

- Vi er gået fra, at BIM.5D var for eksperterne, og til, at det i dag er en naturlig del af arbejdsprocessen hos de fleste af vores medarbejdere, siger Asbjørn Shannon.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

4.714