23948sdkhjf

Nu bygger PFA i Gartnerbyen

Projekt med 157 boliger opføres på Odenses tidligere Gasa-grund. Første spadestik er netop taget.

Pensionsselskabet PFA og entreprenøren H. Skjøde Knudsen kunne onsdag stikke spaden i jorden til 157 nye lejeboliger på den såkaldte Gasa-grund nær Odense centrum.

Her vil en ny, grøn bydel skyde op over de næste 7-8 år med boliger og detailhandel. 

De to første byggerier gik i gang i februar med henholdsvis Odense Boligselskab og Arbejdernes Boligforening som bygherrer, og nu skyder de første private boliger altså op på grunden.

- Jeg synes, det er en god dag for både Odense og PFA.  Det kommende byggeri henvender sig til en bred målgruppe, og vi glæder os til at bidrage til udviklingen af Gartnerbyen sammen med odenseanerne, Odense Kommune og vores kommercielle partnere, siger ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn.

Projektet er tegnet af Arkitema omfatter i alt 12.399 kvadratmeter og er fordelt på to byggegrunde. På den ene grund bliver der opført fire bygninger med 72 boliger bestående af et miks af seniorvenlige lejligheder på gennemsnitligt 68 kvadratmeter i stueetagerne og rækkehus-inspirerede lejligheder på 1. og 2. sal med terrasse og en gennemsnitsstørrelse på 106 kvadratmeter. På den anden byggegrund opføres et seks-etagers byggeri med 85 lejligheder på gennemsnitligt 73 kvadratmeter.

140.000 etagemeter H. Skjøde Knudsen, der tidligere har stået bag omdannelsen af Odense Offentlige Slagtehuse til erhvervs- og boligområde, har arbejdet på at udvikle Gasa-grunden gennem mere end to år.

Entreprenørvirksomheden indgik i december 2017 en aftale med PFA, som overtog 50 procent af ejerskabet í Gartnerbyen P/S og Gartnerbyen Komplementar A/S. Pensionsselskabet købte samtidig de to byggegrunde, som nu bebygges.

  1. Skjøde Knudsen varetager selv rollen som totalentreprenør på de tre igangsatte byggerier, der alle forventes klar til indflytning i august 2019.

Når Gartnerbyen er fuldt udbygget, vil der være opført cirka 140.000 etagemeter. Området vil indeholde en bred vifte funktioner og bygningstyper.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Se listen: Byggeriet tjente styrtende og postede milliarder i statskassen
Arkitektdirektør har ny omsætningsrekord i sigte
Boligafdeling i Kolding gennem største renovering i 60 år
Nu skal der idéer på banen: Tre teams udvalgt til nyt kvarter i Bagsværd
Køberen er fundet: Ungdomsboliger på vej ved Charlottenlund Slot
Fire kæmper om trecifret millionprojekt i Vendsyssel
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.172