23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Det kvindelig islæt på byggepladserne

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Tonen kan til tider være hård i skurvognen. Men det er øjensynligt ikke noget, som afskrækker kvinderne fra at vælge en karriere i bygge- og anlægsbranchen. For de seneste fem år er flere kvinder søgt mod uddannelser som tømrer, snedker og elektriker, viser en analyse fra Dansk Byggeri.

Tidligere har det jo overvejende været maleruddannelsen, som var populær hos kvinderne. Men her er andelen af kvinder faldet de sidste fem år, mens andelen af kvinder på snedker-, tømrer- og elektrikeruddannelserne tilsvarende er steget.

For malerfaget er det selvfølgelig ærgerligt med færre kvinder. For der er ingen tvivl om, at kvinderne kan give en anden tilgang til opgaverne og ikke mindst kulturen i virksomheden end de rene mandegrupper. Men for bygge- og anlægsbranchen som helhed skal man glæde sig over, at det i en tid, hvor det bliver sværere at få unge til at vælge en erhvervsuddannelse, lykkes at skabe interesse hos den kvindelige ungdom.

Skal bygge- og anlægsvirksomhederne være i stand til at håndtere udfordringerne med fremtidens arbejdskraft er det nemlig vigtigt, at de også formår at tiltrække kvinderne. Og gerne så de søger bredere end bare til malerfaget, fordi dette fag på sigt kan få for mange ansatte, hvis udviklingen fortsætter.

Bygge- og anlægsbranchen bør som andre erhverv formå at tiltrække langt flere kvinder - på trods af både opgaverne og den måske lidt hårde jargon på byggepladserne. Hvis ikke skader det branchen på langt sigt og virksomhederne vil mangle kvalificeret arbejdskraft.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109