23948sdkhjf

Ildsjæle skaber 34 underværker

Danmarks byggende ildsjæle bliver flere og flere, og deres idéer rækker ud til lokalsamfundet og styrker fællesskabet

I sønderjyske Vojens vil Foreningen Ringgaard skabe bedre fysiske rammer for at hjælpe udsatte borgere og samtidig bekæmpe madspild ved at videresælge overskuds- og datovarer til lave priser.

Nær vestfynske Glamsbjerg skal Hørvævsmuseet udvikles som samlingssted for viden om vævning, design og udvikling af danske naturmaterialer. Og ved Hareskoven nord for København er en ny rollespilshytte på vej. Målet er, at stedet skal være et alternativ til det traditionelle foreningsliv og en base for mangfoldighed af eventyrlige og kreative friluftsaktiviteter for både voksne, børn og unge.

Sådan lyder blot tre eksempler på, hvad der kan ske, når frivillige ildsjæle får en god idé og sætter alle sejl ind på at føre den ud i livet.

Siden 2011 har Realdania støttet over 200 frivillige projekter med mere end 90 mio. kroner.

Nu har landets mange frivillige ildsjæle haft endnu en mulighed for at gøre deres idéer til virkelighed i regi af Realdanias ildsjælekampagne, Underværker.

184 grupper
Denne gang valgte hele 184 begejstrede og engagerede ildsjælegrupper at byde ind, og nu er 34 af dem udvalgt til at få en økonomisk håndsrækning fra kampagnen.

34 projekter

En komplet liste over de 34 nye projekter kan findes på www.realdania.dk

- Nu, hvor vi har støttet ildsjælene i en del år, er der ikke noget, der tyder på, at deres virketrang er brugt op. Tværtimod byder hver ansøgningsmulighed på nye og flere inspirerende idéer. Det har været en fornøjelse at modtage de mange ansøgninger, som vidner om den passion og energi, frivillige ildsjæle lægger for dagen over hele landet - for fællesskabets bedste. I Realdania er vi langt fra færdige med at bakke op om ildsjælenes store indsats, siger Christian Andersen, projektchef i Realdania i en pressemeddelelse.

På tværs af by og land
De mange idéer spreder sig over hele landet, på tværs af både by og land.

For nogle handler det om bæredygtighed, lokalt fællesskab og om at udvikle nytænkende alternativer til det organiserede foreningsliv. Andre rækker ud til udsatte børn, unge og familier. Og andre igen arbejder for at skabe kulturoplevelser eller redde en historisk bygning ved at sætte den i stand og fylde den op med nye aktiviteter. Fælles er, at ildsjælene gør en positiv forskel for deres lokalsamfund, og at deres smittende energi giver andre lyst til at bakke op om dem.
brahe

Underværker

Formålet med Realdanias kampagne Underværker er at støtte ildsjæle, der arbejder med det byggede miljø til gavn for lokalsamfundet. Gennem kampagnen ønsker Realdania at sænke barrieren mellem ildsjælenes gode idéer og de færdige, realiserede projekter. Kampagnen kan gøre den lokale og gode idé, der knytter sig til det byggede miljø, til virkelighed.

Projektet er startet i 2014, og Realdania har afsat 45 mio. kroner til ildsjæleprojekter. Indtil nu er 105 projekter blevet støttet gennem fem ansøgningsrunder. Kampagnens sidste ansøgningsmulighed havde frist d. 15. februar 2018 og resulterede i 34 nye underværker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125