23948sdkhjf

Flakfortet skal føres tilbage til 1995-standard

Slots- og Kulturstyrelsen har afgjort, at virksomheden Malmökranen AB, der ejer og driver fortidsmindet Flakfortet, skal føre gennemførte ændringer på den kunstigt skabte ø tilbage

Flakfortets ejer, Malmökranen AB, har fået afslag fra Slots- og Kulturstyrelsen på en dispensation fra museumsloven, som betyder, at virksomhedens etablerede faciliteter til lystsejlere på øen skal fjernes.

Den kunstigt skabte ø i Øresund ud for København blev i mange år brugt af militæret, og blev i 1995 gjort til fortidsminde.

Siden 2001 har øen været ejet af netop Malmökranen AB, der har drevet restaurant og diverse aktiviteter på øen.

Virksomheden købte Flakfortet af statens ejendomsselskab Freja og er altså nu af Slots- og Kulturstyrelsen blevet påbudt at føre det tilbage til den stand, det havde i 1995. En stand, hvor området, som de nuværende ejere påpeger det, "på ingen måde vil være egnet hverken for lystsejlere eller andre besøgende". Det beskriver de i et opslag på Flakfortets Facebook-side.

Her fremhæver de desuden, at de gennem de seneste år har brugt et tocifret millionbeløb på ændringer og etablering af faciliteter til blandt andet netop lystsejlere. Og at de er "frygteligt kede af", at de nu må se sig tvunget til at lukke Flakfortet for lystsejlere.

"Vi synes selv, vi har skabt en oase midt ude i Øresund med over 50.000 årlige besøgende", fortsætter de.

Ikke bedt om lov
Kernen i striden er, at Malmökranen AB grundet Flakfortets status som fortidsminde har skullet spørge om lov til at fortage ændringer, men det mener Slots- og Kulturstyrelsen ikke, at virksomheden har gjort. Det skriver TV2 Lorry.

- Det er ikke fordi, at Flakfortet ikke må bruges til noget andet end det, det er bygget til, men der er sket rigtig mange ødelæggelser i den tid, som ejeren har haft Flakfortet, siger Michael Lauenborg, enhedschef hos Slots- og Kulturstyrelsen, til lokalmediet.

- Vi er ikke fornærmede, vi siger bare, at det ikke kan være rigtigt, at det er lettere at få tilgivelse end tilladelse, tilføjer han.

Ifølge TV2 Lorry skal Malmökranen AB nu fjerne blandt andet minigolfanlæg, saunahus, bænke, skilte og standere til hundelufterposer foruden badebro og opsatte pæle på den nordøstlige kajkant.

Dertil kommer, at de indendørs skal fjerne et nyt køkken, flisegulve og vindueskarme, da de enten skjuler eller har ødelagt den kulturhistoriske værdi.

Malmökranen AB vil nu se på mulighederne for at klage over afgørelsen.

De oplyser desuden i Facebook-opslaget, at de "naturligvis" overholder de kontrakter, de har med leverandører og kunder, "hvorfor Færgefarten til Flakfortet og restaurant og aktiviteter på Flakfortet overholdes".

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11