23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Glædeligt med høj beskæftigelse, men...

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

I morgen finder et særligt jobmatch sted, når 20 københavnske og sjællandske bygge- og anlægsvirksomheder samles i København for at møde omkring 260 jobsøgende med erfaring fra bygge- og anlægsbranchen.

Arrangementet vidner om, at bygge- og anlægsbranchen fortsat har sine udfordringer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft.

Det var ellers behagelig læsning, som kom ud af kontorerne hos Danmarks Statistik i sidste uge. Byggeriets beskæftigelse befinder sig på det højeste niveau siden finanskrisens rasen, og det kan branchen ikke mindst takke fremgangen på boligmarkedet for.

For her er nybyggeriet for alvor i vækst, ligesom flere boligejere vælger at sætte renoveringsprojekter i gang.

Dermed kan man konstatere, at bygge- og anlægsbranchens udfordringer med rekruttering af kvalificeret arbejdskraft foreløbig ikke har slået igennem på beskæftigelsestallene.

Men træerne vokser ikke ind i himlen. Det vidner arrangementet i morgen desværre om. I en tid, da nogle af Folketingets partier har travlt med at gøre det langt sværere for virksomhederne at ansætte udenlandsk arbejdskraft, skal virksomhederne bruge store ressourcer på at finde de medarbejdere, som skal bringe dem skridtet videre mod de næste ordrer. Her går det for mange virksomheder inden for bygge og anlæg fortsat mod de udenlandske ansatte.

Men de ledige skal stadig i spil, og forhåbentlig kan arrangementer a la det i morgen få langt flere vendt mod bygge- og anlægsbranchen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125