23948sdkhjf

Nedtælling til motorvejsåbning er i gang

Forberedelserne til åbningen af hele Holstebromotorvejen er for alvor begyndt

29. september indvies det sidste stykke af Holstebromotorvejen, de cirka 15 kilometer fra Tvis til Holstebro N. Dermed vil samtlige 39 kilometer af Danmarks længste igangværende motorvejsbyggeri være nået til vejs ende.

Indvielsesdatoen har været længe efterspurgt af trafikanter i det midt- og vestjyske, som har ventet og glædet sig til at kunne få fuldt udbytte af den nye motorvej.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen glæder sig over, at infrastrukturen i regionen forbedres for både borgere og erhvervsliv, når snoren er klippet.

Sammenhængskraft
- Vi forbedrer sammenhængskraften i området og skærer cirka 15 minutter af rejsetiden til gavn for både erhvervsdrivende og de mange private bilister. Holstebromotorvejen vil nemlig koble det nordvestlige Jylland på det overordnede motorvejsnet og gøre det nemmere og hurtigere at køre mellem Holstebro N og Herning, siger Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse her et halvt år før åbningen.

Første spadestik til Holstebromotorvejen blev taget en martsdag i 2015 med noget lunere forårsvejr end i år. Siden har entreprenører, projektledere, landmålere, biologer og andre faggrupper - i og uden for Vejdirektoratet - arbejdet intenst for at holde en stram tidsplan.

I maj 2017 åbnede de første 10 kilometer vest om Herning, Messemotorvejen, hvorfra der er adgang til det nye regionshospital i Gødstrup.

I november 2017 åbnede der yderligere 14 kilometer mellem Sinding og Tvis - det stykke af Holstebromotorvejen, hvor trafikbelastningen er størst. Nu mangler kun det sidste stykke fra Tvis til Holstebro N.

- Entreprenørerne har brug for hele tiden frem til 29. september for at blive helt færdige mellem Tvis og Holstebro. Vi afleverer vejen til tiden og inden for budgettet, og det er der god grund til at glæde sig over, siger anlægs- og driftsdirektør Michael Kirkfeldt fra Vejdirektoratet.

- Det har været et stort og tidskrævende projekt, hvor vi har trukket på mange gode kræfter hos entreprenørerne og i Vejdirektoratet. Jeg vil gerne takke alle dem og desuden kvittere for et godt samarbejde undervejs med både Herning og Holstebro Kommune, tilføjer han.
Kaptain 

Bliv klogere på motorvejen

  • Holstebromotorvejen bliver 39 kilometer lang
  • Linjeføringen går fra Holstebro N (rute 11) til Sinding nordvest for Herning og videre frem til Snejbjerg, hvor motorvejen kobles sammen med den eksisterende motortrafikvej (rute 15) syd om Herning
  • Ved Gødstrup er der forbindelse til det nye regionshospital
  • Projektet indeholder også en forlængelse af Nordre Ringvej nordvest for Holstebro. Vejen forlænges til Vilhelmsborgvej
  • På strækingen er der otte tilslutningsanlæg, landskabsbroer over de store åer, en faunabro, faunapassager og et større antal broer, der fører kommuneveje og jernbanen over eller under motorvejen
  • Det samlede anlægsbudget for motorvejen er 3,855 mia. kroner

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.284