23948sdkhjf

Luksus i Vadehavet

Dorte Mandrup Arkitekter tegner endnu en af Unescos indsatser omkring Vadehavet

Med Wadden Sea World Heritage Centre tilføjer Dorte Mandrup det fjerde projekt til porteføljen af Unesco-projekter, som også tæller det prisvindende Vadehavscenter ved Ribe, Vadehavscentret i Wilhelmshaven i Tyskland og det spektakulære Ilulissat Isfjordscenter i Grønland, som påbegyndes denne sommer.

- Vi er meget glade for at kunne slutte cirklen omkring Vadehavsprojekterne i det unikke Unesco-beskyttede landskab. Udover at bidrage til beskyttelsen af et enormt vigtigt naturområde, er vi glade for at kunne være med til at skabe forståelse omkring den storslåede natur og ikke mindst gøre det til en endnu mere speciel oplevelse at besøge Vadehavet, siger Dorte Mandrup i en pressemeddelse om Vadehavs-hattricket.

Luksusophold med sælkig
Wadden Sea World Heritage Centre skal opføres i Groningen på Hollands nordkyst. Med sin placering i havnebyen Lauwersoog bliver centret endnu et samlingspunkt for bevarelsen af Vadehavet, der strækker sig helt til Esbjerg og er udpeget af Unesco som verdensarv.

Centeret i Lauwersoog er inspireret af mødet mellem havnemiljø og det fredede Vadehav.

Selve bygningen trækker på referencer fra historiske havnepromenader med diagonale træpiller, som bygningen hviler på ved vandkanten.

De diagonale piller går igen i hele konstruktionen, der allerede byder sine gæster velkommen ved tidevandets overflade, hvor en rampe inviterer ind i besøgscentret. Rampen fortsætter i en spiralkonstruktion, som leder publikum hele vejen til toppen. På centrets sjette sal kan man forlænge sit ophold med en nat på et luksushotelværelse med udsigt over Vadehavet eller en middag i restauranten på første række til centrets mange pools, hvor sæler plasker rundt.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157