23948sdkhjf

CG Jensen leverer rekordoverskud i jubilæumsår

Egenproduktion og tidlig inddragelse af alle parter får æren for et regnskabsår med fremgang på både top- og bundlinje

2017 blev på flere måder et jubelår for CG Jensen.

Glostrup-entreprenøren kunne sidste år fejre sit 10 års jubilæum, og det skete ved at sætte rekord på både top- og bundlinje. Omsætningen steg med 31 procent til 1.381 mio. kroner, mens der blev lagt knap 20 mio. kroner til bundlinjen, som dermed passerede en milepæl på 100 mio. kroner.

- At vi kan tilbyde vores kunder en af landets største egenproduktioner, er en væsentlig del af forklaringen på vores stærke position i dag, siger adm. direktør Michael S. Larsen.

Siden grundlæggelsen i 2007 har CG Jensen fokuseret på ikke at opbygge de siloer, som ofte opstår mellem fagdivisionerne i mellemstore og store entreprenørvirksomheder.

Undgår grænseflader
CG Jensen undgår dermed mange af de klassiske grænseflade-problematikker, mener Michael S. Larsen, der selv har en fortid hos MT Højgaard og Skanska.

Det har overbevist direktøren om, at involvering af medarbejdere er bedre end kontrol. Og når CG Jensen-chefen skal begrunde det positive 2017-regnskab, fremhæver han da også det interne samarbejde blandt de mere end 500 ansatte som en årsag.

- Vi udfører størstedelen af jobbene med eget materiel og egne folk; hårdtarbejdende, dygtige og loyale medarbejdere, der gennem årene har opbygget essentiel erfaring og ekspertise, som de kan omsætte i solidt forankrede teams, der supplerer hinanden fagligt godt.

- Af samme grund har vi i dag heller ingen rets-tvisterier om mangler. Når du henvender dig til os, skal du vide, at vi oprigtigt lægger os i selen for at give dig den kvalitet til tiden, du er stillet i udsigt. Ordentlighed er i øvrigt ikke bare vigtigt for kunden, men i høj grad for den virksomhedskultur, der i sidste ende er rygraden i vores resultater, siger Michael S. Larsen.

Planlægning og dialog
Han peger endvidere på tidlig inddragelse som en årsag til fremgangen hos CG Jensen, der har set omsætningen vokse med 50 procent i løbet af de sidste tre regnskabsår.

- Med god planlægning og rettidig dialog med de involverede parter prioriterer vi at være med til at udvikle projekterne allerede i en tidlig fase, så vi kan tilrettelægge og udføre et slutprodukt af høj kvalitet og med en fornuftig projektøkonomi, påpeger Michael S. Larsen.

CG Jensen opfører i disse år store dele af de nye bykvarterer i Københavns Sydhavn og i Ørestad på Amager, hvor alle virksomhedens fagdivisioner lige fra Byggeri, Beton, Stål, Jord & Kloak til Gartner, Forsyning, Ramning og Vandbygning er i spil.

Virksomheden er også udvalgt til at stå for store dele af den kommende letbane i hovedstadsområdet, hvor CG Jensen skal anlægge otte km banestrækning gennem Rødovre, Herlev og Gladsaxe Kommuner samt opføre kontrol- og vedligeholdelsescentret, hvorfra man skal styre letbanedriften.

Virksomheden

  • CG Jensen kan føre sine rødder tilbage til 1931, hvor civilingeniør Christian Gottfred Jensen grundlagde firmaet C.G. Jensen.
  • I 1961 overtog den svenske entreprenørkoncern Skanska aktiemajoriteten i C.G. Jensen, og i løbet af 1990’erne opkøbte CG Jensen flere større entreprenørselskaber.
  • I 1998 ændrede alle selskaber navn til Skanska Jensen A/S og i 2000 blev de til Skanska Danmark.
  • Da Skanska i efteråret 2007 afviklede Skanska Danmark, videreførte 12 ledende medarbejdere og en investor aktiviteterne fra Skanska Danmarks Region Anlæg i det nye selskab CG Jensen A/S, som blev en realitet den 19. december 2007.
  • CG Jensen har i dag hovedkontor i Glostrup ved København og kontorer i Odense og Harlev ved Aarhus.

Kilde: CG Jensens hjemmeside

CG Jensen A/S
mio. kr. 2017 2016
Nettoomsætning 1.380,8 1.056,9
Resultat af primær drift 102,4 89,1
Resultat før skat 109,8 90,3
Årets resultat 85,6 70,2
Balancesum 567,2 573,2
Egenkapital 223,9  178,3
Antal ansatte 536  482
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2017
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11