23948sdkhjf

Henning Larsen skal tegne KAB’s nye domicil

Henning Larsen Architects har sammen med SLA og Niras vundet et udbud om at tegne et nyt domicil til boligorganisationen KAB, der skal opføres på DSB’s tidligere grund ved banelegemet på Enghavevej 81 i København.

Opgaven omfatter et 7.400 kvadratmeter stort nybyggeri, som både kan danne en inspirerende ramme for omkring 400 medarbejdere og fungere som samlingssted for såvel KAB’s mange aktører som lokalområdet.

Samtidig skal bygningen være et visionært bud på fremtidens domicil for en organisation, der dagligt har fokus på byudvikling, gode boliger og trivsel.

- KAB’s nye domicil skal være samlingssted for medarbejdere, bestyrelsesmedlemmer, samarbejdspartnere og beboere. Kort sagt hele KAB-fællesskabet. Men vi vil samtidigt også give værdi til bydelen. Derfor har grønne samlingssteder, der er offentligt tilgængelige, høj prioritet, siger administrerende direktør Jens Elmelund via KAB’s hjemmeside.

Det nye byggeri skal efter planen stå færdigt i starten af 2021. Ifølge partner Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects kan KAB’s medarbejdere se frem til hus, der udfordrer forestillingen om et klassisk hovedkvarter.

- Vi prioriterer, at bygningen kommer til at fremstå som et arbejdsfællesskab, der er indbydende og levende dagen igennem − gennemstrømmet af dagslys. Et hus uden bagside, hvor alle flader åbner sig mod byen. Men også et robust hus, der kan tåle besøg og markerer sig stærkt i et tæt beboet område i vækst, siger Signe Kongebro.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189