23948sdkhjf

Niras øger toplinjen markant

Fusionen med Alectia mærkes dog negativt på bundlinjen

Takket være en velgennemført fusion med Alectia og flere virksomhedsopkøb i det forgangne år vokser rådgivervirksomheden Niras med 44 procent på toplinjen i 2017.

Niras nåede en omsætning på 2,1 mia. kroner, og fremgangen er - ud over fusionen med Alectia - et resultat af en positiv vækst på samtlige forretningsområder.

Resultat af primær drift (EBITA) udgjorde 50 mio. kroner. Resultatet efter skat falder dog fra 39,2 til 23,1 mio. kroner på grund af ekstraordinære fusionsomkostninger på 23 mio. kroner.

Resultatet før fusionsomkostninger udgjorde således 73 mio. kroner, oplyser rådgiverkoncernen i en pressemeddelelse.

- Et år efter fusionen mellem Niras og Alectia ser vi resultatet i form af en markant styrket position særligt inden for byggeri og industri samt et væld af nye markedsmuligheder på tværs af kunder og forretningsområder. Det er tydeligt, at de økonomiske og forretningsmæssige rationaler bag fusionen var helt rigtige, og at fusionen kommer til at bidrage til en øget vækst og indtjening de kommende år, siger adm. direktør Carsten Toft Boesen i pressemeddelelsen.

Flere investeringer på vej
I tillæg til fusionen investerede Niras i 2017 i virksomhedsopkøb og markedsudvikling i Sverige og Norge samt i internationale spidskompetencer inden for fødevareproduktion og offshore-vindenergi.

Topchefen bebuder flere af den slags investeringer i de kommende år.

- Der er gode muligheder for at vokse organisk ved at kombinere eksisterende forretningsområder og geografiske markeder, men vi er også meget opmærksomme på muligheden for at opkøbe virksomheder, der passer ind i Niras’ strategi og kultur, siger Carsten Toft Boesen.

Niras opkøbte i 2017 fem virksomheder i Sverige, Norge og Holland og tilførte således yderligere 115 specialister inden for rådgivning til mejerisektoren, byggeprojektledelse og arkitektur.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236