23948sdkhjf

Schønherr skal få Marina City til at hænge sammen

Ny Kolding-bydel kommer til at bestå af 400 boliger og 1.000 bådpladser.

Et team med landskabsarkitekterne fra Schønherr i spidsen er udpeget som vinder af konkurrencen om at udforme havnepromenaden, strandparken, bådoplag, veje, stier, parkering og øvrige udearealer i den nye bydel, Marina City, i Kolding.

Med på teamet er desuden Midtconsult, ÅF Infrastructure Planning og Gemeinschaft.

- Opgaven er kompleks, fordi den skal sammenfatte en masse forskellige ønsker og behov, området skal udvikles over nogle år, og de geotekniske forhold er komplicerede. Hertil kommer, at vi har store ambitioner for Marina City, så vi ønsker landskabsarkitektur af ekstraordinær høj kvalitet, siger projektchef Torben Gade, Marina City, i en pressemeddelelse.

Marina City er tegnet af Cobe i samarbejde med Rambøll og er et projekt, der skal samle de eksisterende lystbådehavne Marina Syd og Lystbådehavn Nord.

400 boliger og 1.000 bådepladser er på tegnebrættet i den nye bydel, hvor ambitionen er at skabe et nyt tiltrækkende by- og havnemiljø med Danmarks største og marina udenfor hovedstadsområdet.

Opgaverne, som Schønherr-teamet skal løse i løbet af det kommende halve år, består i at udforme alle Marina Citys offentligt tilgængelige udearealer samt udarbejde en design- og kvalitetsmanual, som også vil gælde for de private udearealer ved boliger og maritime erhverv.

- Indtil nu har vi gennem planlægning arbejdet på at skabe rammerne for liv, mangfoldighed og aktivitet i Marina City. Nu går vi med støtte fra Schønherr landskabsarkitekter i gang med at udvikle udearaler, og senere kommer så de forskellige byggerier i området, siger Torben Gade.

Marina City udvikles i et partnerskab mellem Kolding Lystbådehavn, Kolding Havn og Kolding Kommune. Efter planen vil lystbådehavnen og de første byggerier kunne tages i brug i 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187