23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Fare for flaskehalse ligger lige for

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Beskæftigelsen herhjemme ligger lige nu på sit højeste i 10 år. De nye beskæftigelsestal fra kontorerne hos Danmarks Statistik viser, at over 2,7 mio. lige nu er i job, og alene i den private sektor er der kommet 6.500 flere i job i januar måned.

Men med en hastigt stigende beskæftigelse ligger der stadig udfordringer for virksomhederne. For faren er, at de ikke kan skaffe folk nok. Senest aktualiseret i dagens avis, hvor ventilationsvirksomheden Øland melder om problemer med at besætte stillinger, så virksomheden må sige nej til ordrer.

Det er en farlig udvikling, som åbner op for flere flaskehalse på det danske arbejdsmarked til stor skade for væksten i virksomhederne. For trods rekordhøj beskæftigelse ligger ledigheden stadig omkring 4 procent, og det handler jo om at få dem i arbejde. Både gennem opkvalificering, men også via reformer så det i endnu højere grad kan betale sig at tage et arbejde.

På den lange bane kan virksomhederne jo åbne op for flere praktikpladser, så ikke mindst fremtidens arbejdskraft er sikret.

På kort sigt er det selvfølgelig nu og her, at virksomhederne vil mangle arbejdskraft. Byggebranchen vurderer umiddelbart, at den godt kan klare skærene med en kombination af nyuddannede, flere ældre og ikke mindst udenlandske ansatte.

Men ledighedstallene nødvendiggør stadig, at der laves flere reformer, så langt flere finder det attraktivt at tage et job frem for offentlig forsørgelse. Virksomhederne kan ikke være tjent med flaskehalse i en tid med økonomisk opsving.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094