23948sdkhjf

Døre og vinduer på menuen

SnoerGlas sætter præg på Noma 2.0

Stjernearkitekten Bjarne Ingels har slået stregerne til den nye udgave af gourmet-restauranten Noma i Købehavn. Det er resterne af et gammelt søminedepot fra 1917, der danner rygrad i den nye version af den verdenskendte restaurant Noma, der nu er genåbnet i nye og anderledes rammer.

Og de nye rammer har Glarmester SnoerGlas, København, været med til at sætte præg på. Virksomheden har således leveret specielle, oplukkelige tagvinduer, monteret i et lysbånd i en mellemgang. Gangen forbinder den oprindelige bygning med en markant tilbygning i ét plan, hvor restaurantens gæster vil kunne opleve kokkenes gastronomiske kreationer. Den nye tilbygning er udformet som syv individuelle huse forbundet med vægpartier i glas.

Avanceret styring
De specielle tagvinduer, der er produceret på SnoerAlus eget værksted, er monteret med lamineret hærdet glas med tryk på indersiden. Vinduerne er opbygget som 3-lags termoruder, limet på de specialbyggede, oplukkelige rammer af aluprofiler. Tagvinduerne skal fungere som både komfort- og røg-ventilation.

SnoerGlas har desuden leveret og monteret specielle glasdøre, heraf 2 helt specielle automatiske skydedøre med lamineret, hærdet glas og udskæringer til hængsler og låse samt tryk på bagsiden. De automatiske skydedøre er helt specielle idet glassene kun fastholdes i én kant, og er skabt til NOMA i tæt samarbejde med automatikfirmaet Nørholm & Lemming, som har leveret den nødvendige automatik og styring.

Ifølge Torben Snoer, glarmester og direktør i SnoerGlas, er der generelt stigende efterspørgsel på specialløsninger, hvor funktion og udseende skal gå op i en højere enhed.
tøtte

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.117