23948sdkhjf

DAGENS LEDER. Sjusk skader omdømmet

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Med en stadig stigende aktivitet i bygge- og anlægsbranchen rummer tiden også risikoen for, at antallet af sager om byggesjusk stiger.

Sådan kan man umiddelbart tolke de nye tal fra Byggeriets Ankenævn, som i 2017 modtog 725 klagesager over byggerier fra danske forbrugere. Det er nogenlunde status quo i forhold til 2016, men ligger stadig 8 procent over gennemsnittet for perioden 2000-2017.

Overordnet kan man sige, at 725 klagesager er 725 for mange. For det er ikke med til at højne omdømmet for en branche, som desværre i forvejen ikke har det bedste ry i den brede offentlighed. Men når det er sagt, så er 725 sager trods alt lille i forhold til de mange byggesager som årligt gennemføres herhjemme.

Der skal dog ikke herske tvivl om, at bygge- og anlægsbranchen skal tage antallet af klagesager alvorligt. Byggesjusk kan have voldsomme konsekvenser for en privat bygherre, som måske må leve i en skurvogn i måneder, fordi ens private hjem er ubeboeligt. Og når først et byggefirma har en dårlig sag, kan rygtet hurtigt brede sig til stor skade for indtjeningen.

Travlhed bør aldrig blive en undskyldning for at lave dårligt udført arbejde. I en tid hvor danske bygge- og anlægsvirksomheder dagligt kæmper med udenlandske firmaer herhjemme, skal branchen leve på den høje håndværkskvalitet, som den er kendt for gennem årevis. Sjusk skader kun omdømmet og gør kun livet sværere for de byggefirmaer, som dagligt udfører kvalitetsarbejde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109