23948sdkhjf

BM Byggeindustri leverer historisk underskud efter 39 år

Ejerkredsen træder til med et ansvarligt lån i Hobro-virksomheden, som bevarer optimismen på baggrund af en fyldt ordrebog og et optimeret produktionsapparat

Flere års fremgang får en brat opbremsning hos BM Byggeindustri, som kommer ud af 2016/17-regnskabet med det første underskud i Hobro-virksomhedens 39-årige historie.

Der er tale om dyrt købte lærepenge, fortæller økonomichef Rasmus Skoubo, som kalder underskuddet på 17,5 mio. kroner for "stærkt utilfredsstillende". Han glæder sig dog samtidig over, at årsagerne til million-minusset er kendte:

- Vi skulle realisere en stor ordrebeholdning, samtidig med at der blev foretaget omfattende, produktionsoptimerende investeringer. Omstruktureringen af produktionen og opførsel af to nye produktionslinjer afstedkom, at vi på kort tid ansatte op mod 100 mand ekstra. Denne omstilling, samtidigt med at en større byggesag blev udskudt, således at denne skulle produceres samtidig med omstruktureringen, har desværre betydet en væsentlig tabsgivende sag.

Økonomichefen ærgrer sig over sammenfaldet af uheldige omstændigheder, men understreger samtidig, at investeringen i produktionen er nødvendig.

Det handler om at stå stærkt i et marked, hvor konkurrencen er benhård, mens efterspørgslen er i vækst.

- Vi ser heldigvis ind i en spændende og travl periode, hvor vi over de næste tre år skal opføre godt 1.000 modulbyggede boliger, alene på baggrund af vores nuværende ordrebeholdning og rammeaftaler.

Ejerkreds dækker med lån
Samme optimisme trives hos virksomhedens ejere, som har tilført selskabet et ansvarligt lån svarende til underskuddet i 2016/17- regnskabet.

- Ejerkredsen bag selskabet er ikke et sekund i tvivl omkring potentialet og fremtidsudsigterne for BM Byggeindustri. Med vores store ordrebeholdning, det styrkede produktions-setup og en stærk medarbejderstab forventer vi, at fremtiden ser god ud for selskabet, understreger medindehaver Tom Mikkelsen.

Han vurderer, at BM Byggeindustri står styrket efter underskuddet på to fronter. På den ene side har virksomheden oprustet i både administration og produktion med flere ansatte.

Det sker, ifølge Tom Mikkelsen, som en direkte konsekvens af stigende efterspørgsel efter virksomhedens produkter.

På den anden side er produktionsapparatet trimmet, så det står klar til både at håndtere indholdet af den nuværende ordrebog samt yderligere opgaver.

- Eksempelvis har vi, med hjælp fra lean-eksperter, ændret flowet i produktionen. Derudover har vi udvidet med to ekstra produktionslinjer, så vi har en større produktionskapacitet, således at vi i dag har mere end 36.000 kvadratmeter under tag.

- Selv med vores store ordrebeholdning er vi med vores nuværende produktionskapacitet endnu ikke fyldt op, og vi kigger derfor gerne på flere af de spændende projekter, der udbydes på markedet, siger Tom Mikkelsen.

Læs mere om BM Byggeindustri: Million-smæk til modulbranchens to store

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25