23948sdkhjf

Nyt byggeri på Aarhus Ø skal bidrage til bylivet

Byrådet i Aarhus skal nu tage stilling til endnu en lokalplan for et byggeri på Aarhus Ø.

Byggeriet er på forhånd døbt Nicolinehus, og det er udgangspunktet, at der både skal være plads til detailhandelsbutikker, sports- og fritidsvirksomheder, caféer, restauranter og lignende ud over boliger og andet erhverv.

- Nicolinehus er et spændende byggeri, hvor man har fundet inspiration i midtbyens gamle karréer. Det er uhyre vigtigt, at der bliver et mangfoldigt byliv på Aarhus Ø, og det er noget butikker, caféer, restauranter, sportsaktiviteter og lignende skal være med til at skabe. Og netop dette, vil Nicolinehus bidrage til, siger rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, i en pressemeddelelse.

Det er Bricks A/S, der står bag udviklingen af Nicolinehus, mens Aart Architects har slået stregerne til det 40.000 kvadratmeter store byggeri.

Der lægges op til, at bebyggelsen udformes som to tætliggende trekantede karréer, der trappes op, således at etageantallet stiger fra to til 13 etager i den nordligste bygning og fra to til 17 etager for den sydligste. Dertil kommer en kælder i op til tre etager til blandt andet parkering, depoter, teknik og lignende samt eventuelle offentlige funktioner som fitness. 

Indstillingen om Nicolinehus var på Magistratens dagsorden i dag og er nu sendt til behandling i byrådet. I forbindelse med offentliggørelsen af lokalplanforslaget vil der i løbet af sidste halvdel af april blive afholdt et borgermøde i Bylageret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.126