23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Asfalteksem kan undgås

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Hvis det gamle ordsprog "En ulykke kommer sjældent alene" står til troende, så er det jo også noget, der vil kunne ses i statistikkerne. Især da, hvis man vender den om, for hvis man undgår én ulykke, så er det reelt flere ulykker der undgås.

I hvert fald lader det til, at asfaltbranchen har fået fat der, hvor det gør ondt, og at det med en seriøs indsats, der ikke blot foregår ved skrivebordet, kan lade sig gøre at reducere antallet af ulykker og uheld.

Og det er nok vejen frem. Der er talt og skrevet utroligt meget om ulykker i bygge- og anlægssektoren, og der er gjort utallige indsatser, med meget forskelligt held.

Det handler nok om, at indsatsen ikke bare skal ende i et støvet ringbind på kontoret, men i en reel indsats helt ude på vejene, inde i skurvognene, og oppe på maskinerne, hvor arbejdet udføres.

Man skal helt ind i hjernen på de pågældende medarbejdere og have dem til at tænke "hvordan undgår jeg nu lige at komme galt afsted, og hvordan hjælper jeg til, at mine kolleger ikke kommer galt afsted".

Og det er svært, for vi er mennesker, der hele tiden opvejer hvor hurtigt, vi skal nå at gøre tingene, og om der lige er en smutvej til at få noget gjort hurtigt.

Det er så enkelt og banalt, som det næsten kan være, eksempelvis at vende sig om og stige baglæns ned fra maskinens førerkabine i stedet for at hoppe ned og risikere en vridskade på fodleddet, fordi vi har sikkerhedssko på, som ikke er beregnet til at hoppe i.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234