23948sdkhjf

AL2Bolig vælger totalrådgiver i Skødstrup

Projekt med 53 almene rækkehuse rykker nærmere byggestart. Entrepriserne forventes i udbud sidst på året.

Det bliver Kærsgaard og Andersen A/S (KAAI), der sammen med By Munch skal stå for totalrådgivningen på AL2Boligs rækkehusprojekt i Skødstrup ved Aarhus.

I alt 53 rækkehuse samt et fælleshus er på tegnebrættet, og lige nu regner AL2Bolig med byggestart primo 2019.

- Vi forventer at være klar med et udbud sidst på året i år, så vi kan komme i gang med at bygge i starten af næste år, siger direktør Allan Werge, der forventer, at der bliver tale om fagentrepriser:

- De store totalentreprenører har rigeligt at lave for tiden. Så hvis vi vil i mål med et byggeri inden for rammebeløbet, skal vi udbyde det i nogle størrelser, der gør, at flest mulige kan byde. Samtidig vil vi gerne give mindre og mellemstore firmaer en mulighed for at være med, siger AL2Bolig-direktøren.

Rækkehusene opføres i området Lauritshøj og bliver AL2boligs første astma- og allergivenlige afdeling. Det betyder blandt andet, at afdelingen bliver røgfri.

Udbudt på rammeaftale
Totalrådgiverkontrakten er tildelt gennem et i miniudbud og indgår som en del af den rammeaftale, som AL2Bolig og Boligselskabet Sct. Jørgen udbød i efteråret.

Foruden KAAI er det Erik Arkitekter, Ingeniør’ne og Cowi, der er byderne.

- De lå forholdsvist tæt. Så det var i vid udstrækning økonomien, der gjorde udslaget, samt at Kærsgaard & Andersen havde bemandet sagen rigtig, rigtig godt, forklarer Allan Werge.

AL2Bolig vandt i forsommeren 2017 Aarhus Kommunes bygherrekonkurrence om byggegrunden i Skødstrup – med et projektforslag tegnet af We Architecture, JWH Arkitekter og By Munch.

Det er dette projekt, som KAAI og By Munch nu skal viderebearbejde og projektere. Allan Werge forventer ikke, at det endelige byggeri kommer til at afvige væsentligt fra de oprindelige skitser.

- Der kan komme nogle konstruktionsændringer, som forenkler byggeriet. Men i udgangspunktet er det vores vinderprojekt fra bygherrekonkurrencen, der vil blive realiseret, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125