23948sdkhjf

DAGENS LEDER; Pæne resultater - men farerne lurer

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Det er regnskabets time, for så vidt de virksomheder, der følge kalenderåret. Og rigtigt mange af regnskaberne ser pæne ud med flotte omsætningstal og en bundlinje, der følger pænt med.

Og det gælder i en række forskellige brancher i bygge- og anlægssektoren.

Men uanset, om organisationerne på begge sider af bordet vil indrømme det eller ej, så er tiderne nu så gunstige, at der er ved at vise sig et pres på lønnen og ikke mindst på materialepriserne.

Lønpresset kommer, fordi der i dele af byggeriet mangler arbejdskraft med de rigtige kompetencer. Og det er også helt naturligt, at knaphed på materialer, som det eksempelvis har været tilfældet med betonelementer, jævnfør de frie markedskræfter betyder, at priserne vil stige. Problemet er blot, at mange af de projektpriser, der er budt ind med, ligger et stykke tid tilbage, og det er ikke alle ekstraomkostninger, der kan puttes ind i en prisregulering. Det er ganske enkelt blevet lidt dyrere at bygge som følge af den højere aktivitet. Det er rigtigt positivt, at aktiviteten er høj, for det betyder jo, at vi er et samfund i udvikling. Vi skal bare passe på, at det ikke kommer til at gå for stærkt.

Vi har set det før. Boligbobler, der pludselig brister, og priserne på lejligheder i de store byer kan ganske enkelt ikke blive ved med at stige, for så kan ingen få råd til at bo i dem.

Men det er også godt at få polstret egenkapitalen lidt til udvikling af virksomhederne og lidt til at stå imod med, når det går den anden vej.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094