23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Energibesparelser bør tages seriøst

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Med forhandlingerne om et nyt energiforlig ventende lige op over, var der sikkert mange i bygge- og anlægsbranchen, som havde håbet, at Det Økonomiske Råd havde taget fat om problematikken i forhold til energibesparelser i bygninger, da det fremlagde sin årlige miljøøkonomiske vismandsrapport.

Men de blev slemt skuffet. Rådet anbefaler, at den hjemlige klimapolitik fokuserer på nedbringelsen af drivhusgasser. Det kan der for såvidt være godt. Men når man tager i betragtning, at den danske bygningsmasse står for 40 procent af energiforbruget, så burde vismændene have haft dette for øje i jagten på energibesparelser

Flere rapporter peger da også på, at et oplagt sted at tage fat i forhold til udledningen af drivhusgasser er de eksisterende bygninger.

Ikke mindst landbruget og transportsektoren har en stor udledning af drivhusgasser, og det bliver ifølge en rapport fra Klimarådet dyrt at reducere disse sektorers udledning. Derimod er energirenoveringer af bygninger ifølge rapporten et af de billigste tiltag og vil lette omstillingen frem mod såkaldt fossil afhængighed i 2050.

Et kommende energiforlig bør derfor indeholde konkrete mål og tiltag, der kan bidrage til flere energirenoveringer.

Mange bygninger herhjemme er fortsat ikke særlig energieffektive og derfor er der rigeligt at tage fat på, når det gælder energibesparelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.406