23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Heldigvis breder optimismen sig

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

De positive meldinger fra kontorerne hos Danmarks Statistik strømmede mod bygge- og anlægsbranchen i går, da det månedlige konjunkturbarometer blev offentliggjort. Og for første gang i 10 år er indikatoren ikke negativ.

Dermed driver de varme vinde, som har præget meldinger fra bygge- og anlægsbranchen de seneste måneder, nu også hen over byggestatikkerne. For der er faktisk færre virksomheder, som føler sig begrænset af manglen på arbejdskraft. Og generelt er det positivt, at et flertal af bygge- og anlægsvirksomhederne overordnet har positive forventninger til omsætning og beskæftigelse.

Nu er vintermånederne jo selvfølgelig nogle af de mindre travle i bygge- og anlægsbranchen, og dermed er det måske ikke så mærkeligt, at virksomheder ikke i nær så høj grad mangler ansatte. Og når foråret og sommeren nærmer sig, begynder behovet for mere kvalificeret arbejdskraft sikkert at brede sig igen.

Det er så her, at det er så utrolig vigtigt, at virksomhederne holder sig skarpe og trods alt formår at tiltrække de bygningsarbejdere, der er. Og ikke mindst oprette praktikpladser, så de unge kan få en erhvervsuddannelse.

Fra politisk side kan man så håbe, at der gøres noget aktivt for at få flere i gang med en erhvervsuddannelse. For der er fortsat langt til det politiske mål om, at 25 procent skal tage en erhvervsuddannelse i 2025.

Branchens optimisme er inspirerende, men det kan hurtigt ændres, hvis der fortsat er mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109