23948sdkhjf

Seniorer indtager nye boliger

Diakonissestiftelsens 47 nybyggede seniorboliger på Frederiksberg fik de første indflyttere 1. februar

- Det er rigtig spændende. Om lidt skal min mand og jeg se vores nye hjem for første gang. Vi har kun set billeder og været i en prøvelejlighed. Vi har ikke mærket lejligheden før.

Sådan fortæller Helle Spanheimer i en pressemeddelelse i forbindelse med, at Diakonissestiftelsens nye seniorboliger på Frederiksberg blev taget i brug.

Næsten alle boligerne er allerede udlejet, og det er et helt særligt koncept, som lejerne skriver under på: Boligerne har fællesskab og tryghed som omdrejningspunkt. Alle har gennem deres nye bolig valgt fællesskabet til, og derfor er grunden lagt til et godt naboskab, hvor man både kan hjælpe hinanden, og hvor man kan deltage i sociale og kulturelle aktiviteter sammen med de mange studerende, frivillige og andre grupper på Diakonissestiftelsen.

- Jeg glæder mig så meget til det netværk og fællesskab, vi skal have. Til at få en dagligdag sammen med andre med samme interesser, siger Helle Spanheimer, som har meldt sig som koordinator for motion.

Beboerforeningen er allerede etableret, og ud over motionskoordinatoren er der koordinatorer for madklub, kreativitet og kultur.

Beredt til alderdommen
Endnu et plus ved seniorboligerne er, at hjemmepleje, plejeboliger og sundhedsydelser er lige ved hånden, og at boligerne er diskret forberedt for velfærdsteknologi, så man kan blive boende, selv om man med alderen bliver svagere.

- Vi har med seniorboligerne udviklet den perfekte bolig for mennesker i den sidste del af livet. Der er alle muligheder for at tage del i livsbekræftende fællesskaber, hvor man både kan få selskab og gøre noget godt for andre. Og når behovet opstår, kan boligerne tilpasses til hjælpemidler, ligesom de har både hjemmepleje og plejehjem i baghaven, siger adm. direktør for Diakonissestiftelsen Anne Mette Fugleholm i pressemeddelelsen.

- Jeg ønsker seniorerne hjerteligt velkommen, og jeg er så spændt på at opleve, hvad de kommer til at betyde for livet i vores lille by i byen midt på Frederiksberg, tilføjer hun.

Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219