23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Arbejdsskader skal anerkendes

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Antallet af arbejdsskader faldt drastisk fra 2010 til 2016 efter en højesteretsdom, hvor Ankestyrelsen vandt over en kvindelig lærer. Dommen fik siden stor betydning for de skadesramte, som ikke kunne få erstatning eller dækket udgifter som følge af en skade opstået i forbindelse med arbejdet.

Nu ser det dog ud til, at regeringen med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i spidsen vil gøre noget ved de meget få anerkendte arbejdsskader. Ikke mindst hvad der skal opfyldes, for at man kan få anerkendt en arbejdsskade.

For byggeriets ansatte er det godt nyt. Bygge- og anlægsbranchen er stadig en af de brancher, som døjer med et højt antal arbejdsulykker. Og det kan ikke være rigtigt, at man oven på en arbejdsskade skal trækkes rundt i et stort bureaukrati for at få en ulykke anerkendt som arbejdsskade.

Når det er sagt, er det selvfølgelig ret og rimeligt, at Arbejdsmarkedets Erhvervssikring - den tidligere Arbejdsskadestyrelsen - selvfølgelig vurderer hver enkelt arbejdsskade på et sagligt og oplyst grundlag. For ingen skal selvfølgelig have udbetalt erstatninger, hvis der ikke er grundlag for det.

Men når antallet af anerkendte ulykker er faldet fra 79,4 til 49,4 procent på seks år bør det vække undren. For antallet af arbejdsulykker er jo ikke blevet til det bedre. Og en ulykke kan meget nemt føre til en skade.

Derfor er det også kun rimeligt, at der nu gøres noget for at få anerkendt flere arbejdsskader.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109