23948sdkhjf

KAB sælger sit hovedsæde

Ejendommen midt i København kan få en fremtid som kontor, butikker eller hotel.

Boligorganisationen KAB har solgt sit hovedsæde, der består af to ejendomme på i alt knap 10.000 kvadratmeter i Vester Voldgade 17 og Studiestræde 38 nær Rådhuspladsen i København.

Det skriver KAB på sin hjemmeside.

Salget sker knap to måneder efter, at KAB indgik en aftale med DSB Ejendomme om køb af en byggegrund på Enghavevej 81, hvor et nyt KAB-domicil skal opføres.

Køberen af de to nuværende KAB-ejendomme er den finske kapitalfond CapMan Nordic Real Estate II.

Aftalen indebærer, at KAB bliver boende som lejer, indtil det nye domicil er klar til indflytning. Hvad der herefter skal ske med bebyggelsen i Vester Voldgade og Studiestræde, er endnu ikke besluttet.

- Når KAB forlader bygningen, er der en række muligheder for udvikling af ejendommen. Den kan både ombygges til moderne kontorer eller butikker, ligesom den meget attraktive, højloftede kælder giver mulighed for eksempelvis at lave en helt unik restaurant, siger investeringsdirektør Peter Gill fra CapMan Real Estate, der også ser et potentiale i at udvikle ejendommen et high-end hotel.

Beslutningen om at sælge hovedsædet blev truffet hos KAB tilbage i 2016, og administrerende direktør Jens Elmelund ser frem til, at nyt hovedsæde på hjørnet af Enghavevej og Ingerslevsgade står færdigt. Det sker efter planen i 2021. Inden da skal en ny lokalplan for området dog vedtages.

- Det er naturligvis med vemod, at vi i KAB siger farvel til vores ejendomme ved Vester Voldgade. Et markant sted i byen der siden 1941 har dannet ramme om KAB's administration og beboerdemokratiske virke. Tiden er imidlertid kommet til, at KAB har brug for nye og mere moderne lokaler. Derfor glæder vi os over, at vi med salget til CapMan har fået et godt og sikkert fundament, siger Jens Elmelund.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11