23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Prins Henrik åbnede døre i udlandet

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Dansk erhvervsliv mistede med Prins Henriks død sent tirsdag aften en nøgleperson, når danske erhvervsinteresser skulle plejes i udlandet.

På talrige statsbesøg og officielle besøg i udlandet har han stået i front for erhvervsdelegationer, og flere erhvervsledere var i går da også ude og betone betydningen af at have haft en person som Prins Henrik til at åbne dørene for dem på eksportmarkederne.

Det er velkendt, at ikke mindst det royale islæt spiller en stor rolle i eksempelvis de asiatiske lande, hvor der til tider kan herske en aura omkring kongelige personer, når de aflægger landene et besøg. Derfor er de kongelige selvfølgelig en vigtig partner at have med på sådanne erhvervsbesøg.

Ikke mindst i Kina har Prins Henrik formået at åbne døre for danske virksomheder, fordi han med en opvækst i det tidligere Fransk Indokina og med studier i kinesisk og vietnamesisk kunne sproget og kendte kulturen indgående. Det møder som oftest respekt på de bonede gulve.

Prins Henrik var ifølge iagttagere en sand frontfigur på disse besøg og nød den store respekt, som han til tider har haft så svær ved at få i den hjemlige andedam.

Han lagde aldrig sin franske baggrund fra sig, talte et dansk med stærk fransk accent, og det har for mange ikke mindst i de tidlige år i Danmark været en bitter pille at sluge.

Men uanset hvad står han tilbage med et for dansk erhvervsliv godt eftermæle, hvor danske erhvervsinteresser har nydt godt af hans internationale baggrund og indsigt.

Det bliver savnet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11