Her er de klar til 1 mio. etagemeter bolig
Med byrådets godkendelse lød startskuddet til, at Lisbjerg nord for Aarhus kan omdannes fra den nuværende landsby til en tæt og urban by i naturskønne omgivelser med plads til 25.000 indbyggere.
- Når vi udvikler Aarhus, skal vi også fokusere på det store udviklingspotentiale, som befinder sig udenfor Ringgaden. Det er Lisbjerg et glimrende eksempel på, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.
- Det bliver et område, hvor der er fokus på gode boliger til børnefamilierne, og der er god og nem adgang til grønne, rekreative områder. Det bliver også et område med gode forhold for pendlere, som får let adgang til motorvejsnettet og dermed det samlede Østjylland samt til midtbyen med blandt andet letbane og supercykelsti, tilføjer han.
250.000 kvm erhverv
Byrådet godkendte også en plan for første etape af udviklingen af Lisbjerg, som med de to boligforeninger AL2Bolig og Boligforeningen Ringgårdens nye boliger samt salget af tre storparceller til privat byggeri i sommeren 2017 allerede er sat i gang.
Det samlede byudviklingsområde kommer til at indeholder op til 1 mio. etagemeter bolig og 250.000 kvadratmeter erhverv.
Udviklingsplanen indeholder også syv delstrategier for området, herunder krav om et velfungerende byliv, arkitektur af høj kvalitet, bæredygtighed og gode trafikale forhold.
Forskønnelsesprojekt
Udviklingsplanen indeholder også en række åbningstræk, som man nu går i gang med at arbejde med. Det gælder blandt andet et forskønnelsesprojekt for Randersvej, etablering af stiforbindelser til nabolandsbyerne og en forlægning af Ny Høgemosevej vest om Lisbjerg, så den tunge trafik til forbrændingsanlægget ikke længere skal ad Randersvej gennem Lisbjerg.
Kaptain
Den nye by i LisbjergByudviklingsprojektet blev iværksat i begyndelsen af nullerne for at sikre den fremtidige udvikling og kapacitet i forhold til boliger og erhverv nord for Aarhus. |