23948sdkhjf

Hoffmann øger omsætningen med over 20 procent

Den sjællandske entreprenørvirksomhed Hoffmann A/S er vokset med cirka 25 procent på top- og bundlinje i 2017

OPDATERET: Artiklen er opdateret 16.12 med kommentarer fra adm. direktør Torben Bjørk Nielsen.

Entreprenørvirksomheden Hoffmann A/S fra Glostrup kommer ud af 2017 med et af de bedste regnskaber fra den danske bygge- og anlægsbranches superliga for virksomheder med en omsætning på over én mia. kroner.

Omsætningen er vokset med 24 procent til 1,7 mia. kroner, og bundlinjen er fulgt med i samme tempo og rammer 109 mio. kroner før skat.
– Vi er rigtig glade for resultatet. Efter flere år på samme niveau er det lykkedes at øge omsætningen, og samtidig er lønsomheden fulgt med, hvilket ellers kan være svært i byggebranchen, siger adm. direktør Torben Bjørk Nielsen.

Bedst i Veidekke
Hoffmann kommer ud af 2017 med en resultatgrad på 6,4 procent, hvilket er det lønsomhedsmål, som den norske moderkoncern Veidekke anvender i årsrapporten. Det danske selskab er duks i koncernen, som total har en resultatgrad på 4,4 procent.
– Det er femte år i træk, at vi fastholder lønsomhedsmålet på over fem procent, og jeg tror, det bliver svært at finde en anden entreprenør i Danmark, der kan sige det samme. Det er vi meget stolte over, og det siger noget om vores organisation og medarbejdere, siger Torben Bjørk Nielsen.

Veidekke er med en omsætning på 23 mia. kroner blandt nordens fem største i bygge- og anlægsbranchen.

Tidlig inddragelse
Hoffmann forklarer selv udviklingen med, at det er lykkedes at blive inddraget tidligere i byggeprojekterne og etablere samarbejder med bygherrer.
– 80 procent af Hoffmanns produktion foregår i et tidligt samarbejde med kunden, hvor risici minimeres, projektforbedring implementeres og kundens businesscase optimeres. Specielt i disse tider med stigende priser, kommer Hoffmanns kompetencer til sin ret for at holde kundernes businesscase intakt, siger Torben Bjørk Nielsen.

Desuden fremhæver han, at virksomheden siden 2008 løbende har haft 30-40 ingeniør- og konstruktørstuderende ansat som praktikanter. I dag er omkring 65 ud af Hoffmanns 200 ingeniører tidligere praktikanter.
– Vi har været med til at udvikle dem, og de kender virksomheden og vores måde at arbejde på. Det arbejde høster vi frugterne af nu, siger direktøren.

Opkøb sikrer mere service
Med til historien om den høje vækst hører, at Hoffmann i sommeren 2016 købte tre installationsvirksomheder i Trekantsområdet, Alpedalens VVS A/S, Techniq Installation A/S og Installationsgruppen A/S, der cirka står for en tiendedel af omsætningsvæksten på 334 mio. kroner i 2017.

De tre installationsvirksomheder har desuden bidraget til, at Hoffmann har øget antallet af antallet af servicekunder, altså inden for drift og vedligehold. Sidste år havde entreprenøren 791 såkaldte servicekunder, og det blev i 2017 øget til 1.728. Et område som Bjørk Nielsen beskriver som et spirende marked.

Hoffmann A/S

Mio. kroner 2017 2016
Nettoomsætning 1.709 1.375
Resultat før skat 109 87
Resultatgrad 6,4 6,3
Regnskabet er afsluttet den 31. december 2017

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105